Catalunya Diari
La NASA advierte de la llegada de un asteroide «potencialmente peligroso» a la Tierra este miércoles

Un asteroide «potencialment perillós» passarà a prop de la Terra aquest dimecres

La roca, que fa 147 metres de diàmetre, ens fregarà a uns 1,42 milions de quilòmetres, distància petita a nivell astronòmic

Un asteroide de grans dimensions i «potencialment perillós» passarà molt a prop de la Terra aquest dimecres. Segons informen els científics de la NASA, aquesta roca, batejada amb el nom de ‘2019 UN12’, fregarà el nostre planeta a tan sols 1,42 milions de quilòmetres de distància, una mesura molt petita i pròxima a nivell astronòmic.

Concretament, l’asteroide passarà a una distància mínima de 0,0095 unitats astronòmiques, la proporció que es fa de l’espai tenint en compte la separació entre la Terra i el Sol. La roca viatja a gran velocitat, a uns 103.000 km/h,

Mapa que mostra la trajectòria de l'asteroide, passant a prop de la Terra
Mapa que mostra la trajectòria de l'asteroide, passant a prop de la Terra | NASA

Asteroides perillosos per a la Terra

Totes aquestes dades han fet que aquest asteroide es faci un lloc a la llista d’elements perillós que s’apropen al nostre planeta enguany i que elabora l’agència espacial nord-americana. Aquest llistat es basa en les roques espacials que compten amb una trajectòria «amenaçant» per al nostre planeta, tot i que pràcticament la totalitat d’aquests elements tenen una probabilitat baixíssima de col·lisió.

El ‘2019 N12’ ens fregarà aquest dimecres, però per tornar-lo a veure passant relativament del nostre planeta haurem d’esperar fins al juliol de l’any 2023, quan la distància mínima serà de 0,07 unitats astronòmiques, convertint-se també llavors en un element «potencialment perillós».

També et pot interessar...