Un asteroide «potencialment perillós» passarà a prop de la Terra aquest dimecres

La roca, que fa 147 metres de diàmetre, ens fregarà a uns 1,42 milions de quilòmetres, distància petita a nivell astronòmic
La NASA adverteix de l'apropament d'un asteroide «potencialment perillós» a la Terra aquest dimecres | Arxiu

Un asteroide de grans dimensions i «potencialment perillós» passarà molt a prop de la Terra aquest dimecres. Segons informen els científics de la NASA, aquesta roca, batejada amb el nom de ‘2019 UN12’, fregarà el nostre planeta a tan sols 1,42 milions de quilòmetres de distància, una mesura molt petita i pròxima a nivell astronòmic.

Concretament, l’asteroide passarà a una distància mínima de 0,0095 unitats astronòmiques, la proporció que es fa de l’espai tenint en compte la separació entre la Terra i el Sol. La roca viatja a gran velocitat, a uns 103.000 km/h,

Mapa que mostra la trajectòria de l'asteroide, passant a prop de la Terra | NASA

Asteroides perillosos per a la Terra

Totes aquestes dades han fet que aquest asteroide es faci un lloc a la llista d’elements perillós que s’apropen al nostre planeta enguany i que elabora l’agència espacial nord-americana. Aquest llistat es basa en les roques espacials que compten amb una trajectòria «amenaçant» per al nostre planeta, tot i que pràcticament la totalitat d’aquests elements tenen una probabilitat baixíssima de col·lisió.

El ‘2019 N12’ ens fregarà aquest dimecres, però per tornar-lo a veure passant relativament del nostre planeta haurem d’esperar fins al juliol de l’any 2023, quan la distància mínima serà de 0,07 unitats astronòmiques, convertint-se també llavors en un element «potencialment perillós».

També et pot interessar...

"Les imatges hipnòtiques del trànsit de Mercuri per davant del Sol" "Vídeo inèdit que mostra com giren els planetes del Sistema Solar"