Catalunya Diari
Imatge del pas de l'Estació Espacial pel cel de Catalunya

Espectacular visió de l’Estació Espacial al cel nocturn de Catalunya

La nau s’ha pogut veure a simple vista l'anterior nit en forma d’un gran punt o estela de llum al cel que anava avançant

L’astronomia fascina a molta gent a nivell d’afició i qualsevol nit de l’any pot ser una bona ocasió per gaudir d’algun fenomen diferent o espectacular al cel nocturn de tot Catalunya. Això és el que ha passat aquesta anterior nit, quan l’Estació Espacial Internacional ha estat albirada des de diferents punts del nostre territori. 

Ha durat ben poca estona, però la nau ha creuat el cel deixant un gran punt o estela de llum que anava avançant sota l'atenta mirada de la Lluna i que ha meravellat a aquells que l’han pogut contemplar a simple vista, sense necessitat d'un telescopi. Un dels punts on s’ha vist aquest fenomen ha estat Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Malgrat trobar-se en plena àrea metropolitana de Barcelona i tot i que hi havia alguns intervals de núvols, l’esdeveniment ha estat visible.

També en altres punts d’observació de Catalunya ha estat possible veure el fenomen, com ara a Valls (Alt Camp). Aquestes són algunes de les imatges que s’han publicat a les xarxes socials sobre el pas de l’Estació Espacial. Alguns usuaris posen èmfasis en la visió de la nau recordant que, situada a 400 quilòmetres d’alçada sobre la superfície terrestre, és el punt més llunyà on ha arribat l’home des de l’any 1972  fora de la Terra:

Si us heu perdut aquesta cita, no us preocupeu perquè aquesta setmana tornarem a tenir algunes ocasions per gaudir del fenomen. En concret, aquest mateix dimarts entre les 19:45h i les 19:51h, just durant la posta de sol, es podrà veure la nau  creuar durant aquests minuts de nord-oest a sud-est. Al llarg de la setmana, la darrera ocasió per gaudir del pas de l'aparell serà dijous, 10 d'octubre, quan creuarà per Catalunya entre les 20:34h i les 20:37h.

També et pot interessar...