Catalunya Diari
Imatge de la Lluna plena més preciosa captada mai abans

Creen la imatge més preciosa de la Lluna com mai s’ha vist abans

Aquesta obra d’art, del fotògraf Andrew McCarthy, ha estat possible gràcies a més de 1,5 TB de dades de dos telescopis i una càmera

Imatge espectacular i preciosa de la Lluna com mai abans l’havíem vist. L’especialista en aquest tipus de fotografies, Andrew McCarthy,  és el creador d’aquesta obra d’art a partir de la primera Lluna plena de la tardor del passat cap de setmana. Aquesta fita ha estat possible a una combinació de recursos.

Concretament, McCarthy explica que, per realitzar aquesta espectacular imatge, va necessitar fer prop de 48.000 fotografies de 16 megapíxels cadascuna amb l’objectiu de combinar-les per tal de compensar la distorsió de l’atmosfera. No obstant, el punt clau per assolir l’objectiu final de la imatge va ser la utilització de les imatges de dos telescopis, a més de la càmera d’alta resolució.  Tot plegat ocupava més de 1,5 TB de dades d’imatges que, posteriorment, va combinar amb aquest espectacular resultat.

Una fotografia d’alta resolució de 110 megapíxels

Es calcula que la càmera d’alta resolució utilitzada per fer les fotografies prenia unes 15 imatges per segon i tot plegat es va fer en tan sols una hora. No obstant, la mescla final va necessitar tota una nit de feina, ja que la unió de totes les imatges a través del Photoshop va ser molt complexa. Finalment, la imatge que s’ha publicat ocupa uns 110 megapíxels. Clica aquí per veure la resolució original.

Gràcies a aquesta alta resolució mai vista fins ara del satèl·lit, la imatge és capaç d’oferir amb detall la visió dels cràters i les seves siluetes just al contorn de la Lluna. Tota una obra d’art que ja està a la venda, ja que McCarthy ofereix la imatge original en format PNG per 30 dòlars a través de la web, mentre que per només dos dòlars la podem comprar en format fons de pantalla per al nostre telèfon mòbil.

També et pot interessar...