Catalunya Diari
Imatge d'un astronauta des de l'Estació Espacial Internacional

Tot a punt pel primer passeig espacial de la història exclusivament de dones

Està previst pel 21 d’octubre i les astronautes de la NASA Christian Koch i Jessica Meir seran les encarregades de fer aquest pas històric

Christian Koch i Jessica Meir són dos noms que, molt probablement, passaran a la història astronòmica de la humanitat. I és que aquestes dues astronautes de la NASA seran les encarregades de fer el primer passeig espacial format tan sols per dones,  cosa que mai abans havia passat. L’esdeveniment està previst de cara al proper 21 d’octubre. 

Koch i Meir són tripulants de l’Estació Espacial Internacional i, amb aquest passeig, tenen la missió de realitzar tasques a l’exterior del complex orbital. Un esdeveniment històric per a la presència de la dona a l’espai que arriba després de la frustració del primer intent a principis d’any per un problema amb els vestits espacials.

Imatge d'un astronauta des de l'Estació Espacial Internacional
Imatge d'un astronauta des de l'Estació Espacial Internacional | NASA

 

Primer intent frustrat

El primer passeig espacial estava previst el passat mes de març de la mà de Koch i de la seva llavors companya d’equip, Anne McClain. No obstant, la NASA va anunciar que aquest trajecte es cancel·lava i que McClain es quedava fora de la passejada, ja que el company masculí Nick Hague era el seu substitut.

La raó, segons va explicar la NASA, era que hi havia un problema amb les talles dels vestits espacials, ja que McClain necessitava una talla mitjana i tan sols hi havia un vestit disponible que va ser assignat a Koch, que va poder fer el passeig espacial acompanyada de Hague. No obstant, McClain va fer el passeig uns dies després, però amb l’astronauta canadenc David Saint Jacques.

Després de tot aquell malentès, la NASA va enviar a l’Estació Espacial un nou vestit  de talla mitjana, raó per la qual Koch i Meir ja ho tenen tot per sortir juntes a passejar per l’espai. «No obstant, no ho fem només per un membre específic de la tripulació», explicava la NASA en una roda de premsa, al·legant que l’enviament del vestit no es va fer només per dur a terme la primera sortida espacial només de dones, sinó que es preveuen força passejades espacials al llarg dels propers mesos. 

També et pot interessar...