Catalunya Diari
La pluja d'estels no ha complert les expectatives

La pluja d’estels ‘Alfa Monocreòtides’ no compleix expectatives i les xarxes se'n mofen

La matinada de divendres ha viscut el seu punt àlgid, en principi amb una espectacular caiguda de meteors, però al final se n’han pogut fer poques fotografies

Les previsions no s’han complert i, finalment, la pluja d’estels ‘Alfa Monocreòtides’, també coneguda com a ‘Unicorn’  per la seva procedència de la constel·lació de l’Unicorn si la mirem des de la Terra, ha estat finalment decebedor pel que fa a la seva intensitat, que, segons els experts, havia de ser extraordinària i de rècord aquest segle a l’hemisferi nord.

Segons els científics, aquesta darrera matinada s’haurien d’haver vist unes 7 estrelles fugaces per minut, el que equival a 420 per hora, una autèntica barbaritat. No obstant, aquest estrany fenomen finalment sembla que no s’ha produït, tot i que té lloc cada poques dècades. No obstant, la pluja d’estels ens ha deixat algunes imatges:

Les xarxes bromegen sobre la pluja d’estels

No obstant, la gran notícia ha estat el resultat decebedor que no ha complert les expectatives d’espectacularitat, ja que tot semblava indicar que la pluja seria més impressionant que la de les Llàgrimes de Sant Llorenç a l’agost. Per aquesta raó, molts usuaris a les xarxes socials han fet broma  sobre la seva absència al cel i així ho han expressat a les xarxes:

Fenomen absent a Catalunya per culpa dels núvols

Malgrat que s’han vist algunes estrelles fugaces, el cert és que a Catalunya tampoc s’hauria pogut veure el fenomen en la seva plenitud, ja que la majoria de comarques tenien el cel cobert de núvols durant gran part de la matinada a causa de la profunda borrasca que s’apropa i que deixarà pluges a totes les comarques fins a primeres hores de dissabte.

Un cop passat el punt àlgid de les ‘Alfa Monocreòtides’, la següent i última oportunitat per gaudir d’una pluja d’estels a Catalunya serà durant la primera quinzena del mes de desembre, quan tindrem els Gemínids, que sempre és una assegurança d’espectacle al cel degut a la seva intensitat.