luna

Primeres imatges de la Lluna des de la missió espacial de l’Índia

Les fotografies arriben des de l’aparell que orbita el satèl·lit, després que a principis de setembre fracassés l’intent d’aterratge lunar

Una de les imatges de la superfície de la Lluna preses per la 'Chandrayaan 2'
Una de les imatges de la superfície de la Lluna preses per la 'Chandrayaan 2' | ISRO

 

L’Agència Espacial de l’Índia (ISRO) ha publicat les seves primeres imatges de la història de la Lluna. Es tracta de fotografies fetes des de la càmera d’alta resolució que hi ha a bord del segment orbital de la missió lunar índia ‘Chandrayaan 2’. Un bri de llum després que el passat 7 de setembre la nau d’aterratge a la Lluna perdés el contacte amb els experts, cosa va ser un fracàs difícil de pair per al país asiàtic.

Les imatges van ser preses 2 dies abans del tràgic desenllaç de l’intent d’arribada a la Lluna per part de l´Índia, concretament el 5 de setembre. En elles es pot veure un conjunt de roques i petits forats en una part del cràter ‘Boguslawsky E’, d’uns 14 quilòmetres de diàmetre i 3 de profunditat. Tot plegat ubicat a l’àrea polar del sud de la Lluna.

Una altra imatge de la Lluna captada per la missió índia
Una altra imatge de la Lluna captada per la missió índia | ISRO

 

Alta tecnologia índia

Aquestes imatges han estat captades en el marc d’una missió lunar sense precedents a l’Índia que compta amb una tecnologia de primer nivell. Concretament, la càmera de l’orbitador lunar opera a la banda pancromàtica, té una resolució de 25 centímetres per píxel des de 100 quilòmetres d’altura i té un abast per imatge de 3 quilòmetres.

D’aquesta manera, i segons apunta l’ISRO, aquesta tecnologia proporcionarà les imatges més detallades obtingudes mai abans per un orbital lunar que serviran com a eina per tal de fer estudis fotogràfics de regions seleccionades.

Malgrat el fiasco de l’aterratge a la superfície de la Lluna, el cert és que la missió ‘Chandrayaan 2’ pot oferir informació mai obtinguda fins ara sobre la Lluna, mentre que serà tota una base d’experiment per part de l’agència espacial índia per tal de millorar la capacitat astronòmica del país.

També et pot interessar...