Catalunya Diari
La nova mesura busca millorar l'eficiència energètica de les indústries

El Govern destinarà 50 milions a millorar l’eficiència energètica de la indústria

La inversió es farà aviat en el marc de la recent aprovació de la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei de transició energètica de Catalunya

El Govern de la Generalitat destinarà «aviat» 50 milions d’euros per tal de millorar l’estalvi i l’eficiència energètica en el sector de la indústria. Així ho ha explicat el mateix executiu en un comunicat aquest dimarts, tot i que no es concreten dates. Tot plegat tindrà lloc en el marc de la recent aprovació de la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei de transició energètica de Catalunya  per part del consell executiu.

En aquest sentit, el govern també ha aprovat la transformació de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) en la nova Agència Catalana de l’Energia. Aquest nou òrgan marcarà els principis legislatius de la política catalana en aquest àmbit per tal de garantir que es compleixin els compromisos d’un nou model energètic basat només en les renovables de cara a l’any 2050.

La contaminació de les indústries és una de les principals causants del forat de la capa d'ozó | Arxiu

Objectiu: una societat sostenible

Segons ha explicat el mateix executiu, la nova normativa tindrà la voluntat «d’impulsar i incentivar» el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, reduir el consum de recursos materials i que sigui neutra en les emissions de carboni.

Entre algunes mesures que s’impulsaran, està previst que el Govern prepari una modificació de la normativa que regula l’energia eòlica i fotovoltaica amb l’objectiu d’adaptar l’activitat econòmica a les noves condicions.

Tot plegat, s'uneix a les iniciatives que l'executiu ha anat introduint recentment per fer front a l'emergència climàtica, i que també inclou 7,3 milions d'euros d'ajuts per a substituir vehicles vells per d'altres d'elèctrics o més eficients, o la inversió de 2,9 milions per a punts de recàrrega ràpida a les principals vies de Catalunya. A més, s'han habilitat 8,3 milions per al finançament empresarial de projectes d'innovació i l'impuls de la transició energètica.