Catalunya Diari
Imatge de la greu contaminació que pateix Nova Delhi

Jurament ambiental dels escolars de l’Índia contra la contaminació

Les escoles de Nova Delhi van tancar dos dies seguits pels elevats nivells de pol·lució, que s’han convertit en un gran problema de salut en aquest país

La greu situació que viu l’Índia a causa de la contaminació no dona treva i la població comença a estar molt preocupada per la mala qualitat de l’aire. Per aquesta raó, i com està passant a molts altres llocs del món, els joves han decidit prendre la iniciativa en la lluita contra la pol·lució, ja que aquesta problemàtica afectarà especialment en un futur a totes aquestes noves generacions.

En aquest sentit, els escolars del país van fer ahir un jurament ambiental contra la contaminació. L’acció es va fer a partir d’una protesta que es va du a terme arran que les escoles tanquessin durant dos dies consecutius a la ciutat de Nova Delhi  per culpa dels elevadíssims nivells de contaminació.

La contaminació tindrà greus conseqüències per a la salut dels nens
La contaminació tindrà greus conseqüències per a la salut dels nens | Arxiu

La ciutat de Nova Delhi, la més perjudicada

Nova Delhi és, sens dubte, la ciutat més perjudicada pel fum tòxic emès, especialment, pels vehicles, les indústries i les cremes en cultius. De fet, la qualitat d'aire en aquesta localitat ha empitjorat i ha passat a situació 'severa', fent molt perillós un fet tan vital com és el de respirar.

La qualitat de l’aire ha estat molt dolenta durant molts dies seguits en aquesta ciutat, amb nivells de pol·lució extremadament elevats que ha posat en alerta a totes les institucions, també a nivell internacional. El que més preocupa és com afectarà aquesta situació a la salut de les persones, ja que, més enllà dels col·lectius vulnerables a la contaminació, qualsevol habitant amb un bon estat de salut pot patir greus malalties per culpa dels fums tòxics.