Catalunya Diari
Imatge de les rondes de Barcelona amb el cartell de Zona de Baixes Emissions

Campanya informativa a Barcelona sobre la Zona de Baixes Emissions

La iniciativa es posa en marxa abans que l’1 de gener entrin en vigor les restriccions dels vehicles més contaminants

La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) impulsen una campanya informativa sobre la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que entrarà en vigor l’1 de gener  amb les restriccions dels vehicles més contaminants. Aquesta mesura afectarà la circulació del perímetre de les rondes de Barcelona.

Aquesta campanya busca informar i recordar a tota la ciutadania que aquestes restriccions afectaran els vehicles que no tenen distintiu ambiental, així com les possibles alternatives. La primera fase de la campanya, que serà multitudinària, estarà activa fins al 31 de desembre d’aquest any, amb una segona fase de cara al gener que durarà fins al març. 

Cartell de la Zona de Baixes Emissions a Barcelona
Cartell de la Zona de Baixes Emissions a Barcelona | ACN

Diversos canals de difusió de la campanya

Els principals canals de difusió de la campanya seran a l'espai públic i els entorns urbans de circulació de vehicles, com ara en banderoles, transport públic i tanques publicitàries als accessos a la capital catalana. També es faran anuncis als mitjans de comunicació.

A més, s’ha editat un tríptic informatiu que estarà disponible als ajuntaments afectats per aquesta mesura, edificis municipals, dependències de la DGT, operadors de transport i centres de salut i hospitals. Pel que fa a la ciutat de Barcelona en concret, també es posaran cartells a tots els barris i hi haurà dues tongades d’informadors al carrer i punts claus, com ara fires de Nadal. A més, hi haurà sessions informatives en 10 districtes de la capital catalana.