Catalunya Diari

Sabadell, capital mundial sobre la gestió de la contaminació durant dos dies

La cocapital del Vallès Occidental acollirà el 1er Congrés de l’Aire amb la participació de 95 experts nacionals i internacionals els dies 24 i 25 d’octubre

La ciutat de Sabadell acollirà els dies 24 i 25 d’octubre el 1er Congrés de l’Aire  amb fins a 95 experts de caire nacional i internacional que tractaran la gestió de la contaminació atmosfèrica.  La Fira de Sabadell de la cocapital del Vallès Occidental serà la seu del certamen organitzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’ajuntament de la ciutat.

L’objectiu del congrés és plantejar les eines i normatives de gestió que han de servir per millorar la qualitat de l’aire. El certamen comptarà amb un total de 22 sessions de treball que assoliran un total de 7 àmbits d’aplicació directa. Una de les altres fites de l’esdeveniment és apropar acords i plans conjunts entre els principals actors polítics i econòmics, entre d’altres, per ajudar a la millora de la qualitat de l’aire.

Imatge de la contaminació a Barcelona | Forocoches

 

Ponències d’alt nivell

El congrés comptarà amb importants experts en les ponències que es duran a terme, com ara Martin Williams, del King’s College de Londres, que serà l’encarregat d’inaugurar les xerrades amb la ponència inaugural titulada ‘Nous valors guia de l’OMS. Progrés i Perspectives’. Per la seva part, el Ministeri per a la Transició Ecològica exposarà el «repte dels sostres nacionals d’emissions» a càrrec de Maj-Britt Larka.

Jordi Sunyer (ISGLOBAL) i Xavier Querol (CSIC-IDAEA) també intervindran amb un repàs de les mesures que han de millorar la qualitat de l’aire i l’impacte que causa la contaminació en la salut i la qualitat de vida.

Tot plegat té lloc en un context en què les administracions catalanes treballen per aplicar mesures que redueixin la contaminació, especialment després que Brussel·les hagi portat Espanya als tribunals pels alts nivells de pol·lució en grans àrees urbanes com ara la de Barcelona. Actualment, es calcula que l’àrea metropolitana de la capital catalana registra cada any la mort de 3.500 persones  a causa de la contaminació.

També et pot interessar...