Boniques imatges i videos de la nevada al Teide, a les Canàries

Una borrasca d’origen polar afecta durant avui fins el dissabte les illes Canàries i està causant el primer temporal amb condicions hivernals a la zona, amb pluges importants, nevades, ventades i fort onatges
Neva intermitentment al Teide des d'aquest migdia de dijous | Daniel López/ IAC

Índex Amagar

El primer temporal de desembre a les Canàries està deixant nevades febles i gel als cims de Tenerife, Gran Canària i La Palma. Segons informava el portal ‘El tiempo en España’, a la zona de les Cañadas de Teide la circulació viària està tallada durant el dia per la presència d’alguns dits de neu. Les condicions meteorològiques adverses en aquest punt impedeixen el funcionament amb seguretat el Telefèric que puja al Teide.

Les xarxes socials s'han omplert d'imatges de bonics paisatges hivernals a la part alta de l'illa de Tenerife. Ha començat a nevar cap a les 11 del matí i ho continua fent intermitentment. El registre més important són 36 litres a l’observatori d’Izaña, a 2.370 metres d'altitud, amb una temperatura propera als 0ºC i una sensació de -20ºC a causa de vent de 90 km/h, fins a 110 km/h que bufa constantment.

Al mateix temps, plou amb certa intensitat a la zona de l’incendi de Gran Canaria, que va tenir lloc el passat agost. Les pluges estan provocant alguns despreniments a les carreteres de la zona, i fins aquest migdia han caigut uns 35 litres a Teror, 33 litres a Valleseco y 20 a Tejeda.

També et pot interessar...

"Almenys 17 morts i mig milió de desplaçats pel tifó Kammuri a Filipines" "Almenys 15 víctimes per les fortes pluges al sud de l'Índia"