Catalunya Diari
Imatge que oferia Vallter 2000 aquest matí després de la llevantada

IMATGES: La llevantada deixa més de 30 cm. de neu nova al Pirineu de Girona

La llevantada només ha afectat al vessant mediterrani del Pirineu que és on ha nevat més per sobre de 1.800 metres. Al Pirineu occidental no han arribat ni a veure nevar

La llevantada es va iniciar a primeres hores d'aquest passat dimecres al matí però li va costar entrar al Pirineu fins al llarg del vespre d'ahir i tota aquesta passada nit, quan hi ha estat nevant amb ganes. La nevada s'ha restringit exclusivament al Pirineu oriental i és on s'hi han acumulat els gruixos més importants, al voltant de  30 centímetres, a les zones més altes del Ripollès. La nevada va començar a iniciar-se ahir al vespre cap a la Cerdanya francesa, Capcir i est d'Andorra i va anar progressant de nord-est a sud-est fins a afectar també el Ripollès i la Cerdanya.

Nevada intensa però a cotes altes

La nevada ha acumulat fins a  36 centímetres de neu nova a Ulldeter (2.400m) i  20 centímetres a les  cotes més baixes de l'estació de Vallter.  També a La Masella, a la Cerdanya, s'hi han acumulat fins a 20 centímetres a les cotes més altes. En general, tots aquests gruixos s'han acumulat per sobre de 2.000 metres, ja que la cota de neu s'ha situat al voltant de 1.800 metres durant tot l'episodi.  Per sota dels 1.900 metres, la nevada ha estat testimonial.

La llevantada assegura un bon pont de la Puríssima

Enguany, totes  les nevades d'aquest inici de temporada havien estat de nord i de fronts atlàntics, fet que ha suposat que el Pirineu occidental s'hagi beneficiat més i tingui uns bons gruixos de neu a totes les estacions. En canvi, al Pirineu oriental necessitaven amb urgència aquesta nevada perquè la bonança dels últims dies de novembre va fer fondre la poca neu que hi havia acumulada de les últimes situacions. Per tant, aquest últim temporal assegura una bona arrencada de temporada també en aquesta àrea pirinenca. 

Temps molt tranquil els propers dies

La previsió meteorològica pel pont convida a pujar a esquiar clarament. Esperem un divendres encara amb alguns núvols residuals al matí però que ràpidament es trencaran i deixaran pas a moltes més estones de sol al llarg de la tarda amb temperatures que pujaran clarament, sobretot a les valls. L'anticicló se'ns tirarà al damunt el cap de setmana. Per tant, tot i que farà sol arreu del Pirineu,  les nits i matinades seran fredes amb glaçades intenses a les valls, però no us abrigueu en excés, ja que, durant el dia, els valors superaran els 10ºC amb facilitat.