Catalunya Diari
Imatge d'un grup de persones sent rescatades de les inundacions a Indonèsia

Pugen a 23 les morts per les pitjors inundacions a Indonèsia de l’última dècada

La majoria de víctimes s’han produït a la província de Java Occidental, on l’arribada del monsó i les altes temperatures són les causants de les fortes inundacions a la regió

Almenys 23 persones han mort a conseqüència de les fortes inundacions que han colpejat Jakarta i altres ciutats veïnesde la capital d’Indonèsia durant el primer dia de l’any. Les autoritats del país han explicat que algunes de les morts s’han produït per electrocució, després que l’aigua inundés grans àrees de Jakarta i altres ciutats properes.

Es tracten de les pitjors inundacions que ha patit el país asiàtic de l’última dècada, amb unes pluges que arriben fins als 377 l/m2 per dia, segons explica el diari local ‘The Jakarta Post’. L’agència local de meteorologia ha explicat que la intensitat de les pluges ha sigut a causa de diversos factors, entre ells l’arribada del monsó i a les altes temperatures inusuals d’aquests dies al país.

La majoria de les morts han tingut lloc a la província de Java Occidental, especialment a la ciutat de Bogor, tal com han detallat les autoritats i el Ministeri d’assumptes Socials. Els pronòstics que s’esperen no són del tot favorables, ja que com ha explicat l’agència meteorològica del país, les intenses pluges seguiran, com a mínim, fins al dissabte.