Imatge de satèl·lit del tifó Sarai a les Illes Fiji

Almenys 2 morts a les Illes Fiji pel pas del tifó Sarai

El tifó va impactar contra les illes aquest dissabte passat ocasionant el desplaçament de més de 2.000 habitants i amb vents que arribaven als 150 km/h

Imatge de satèl·lit del tifó Sarai a les Illes Fiji
El tifó Sarai ha deixat almenys 2 morts a les Illes Fiji. Ara es dirigeix cap a les illes del sud | twitter

El pas del cicló tropical Sarai ha deixat de moment dos morts a les Illes Fiji. Els forts vents que han arribat fins als 150 km/h juntament amb les pluges han fet que més de 2.000 persones haguessin de ser evacuades. La forta tempesta tropical va arribar a les Illes amb una força equivalent a la d’un huracà de categoria 1 segons l’escala de Saffir-Simpson.

Els forts cops de vent van ocasionar força desperfectes amb cases destruïdes i arbres arrencats. A més, les inundacions per les intenses pluges i la pujada de les marees ciclòniques estan donant moltes incidències. S’han produït talls de llum a causa de la caiguda del subministrament elèctric  per les fortes ventades.

Segons l’Oficina Nacional de Gestió de Desastres més de 2.000 habitants van ser desplaçats en refugis d’emergència. A més, la institució demana als habitants i els milers de turistes que no siguin temeraris. Milers de viatgers van quedar i segueixen atrapats als aeroports per la cancel·lació i el retard dels vols tant per entrar com per sortir de les Illes Fiji.

Ara el cicló està previst que passi per sobre les illes del sud de Fiji abans de posar rumb cap a Tonga, on ja han activat el seu centre d’alerta de ciclons tropicals. Segons l’escala Australiana, es tracta d’un cicló de categoria 2, que implicarà vents sostinguts d’entre 89 i 117 km/h i amb cops màxims d’entre 125 i 169 km/h.