Un rayo deja seis heridos en un campo de golf en Atlanta

Un llamp deixa sis ferits en un camp de golf a Atlanta

El llamp va impactar en un pi on 6 persones es refugiaven al seu peu. L'organització havia suspès el campionat de golf per les condicions meteorològiques adverses

Un rayo deja seis heridos en un campo de golf en Atlanta
L'impacte del llamp a l'arbre | Twitter

 

El PGA Tour Championship d'Atlanta de golf va fregar la tragèdia durant l'última jornada. El campionat 'FedExCup' es va suspendre per les adverses condicions meteorològiques i els espectadors s'estaven retirant del recorregut quan un llamp va impactar contra un arbre i va ferir a 6 persones que es trobaven a prop.

La tercera ronda de l'últim torneig de la temporada del Tour de la PGA s'havia suspès uns 30 minuts per les tempestes que hi havia a la zona. S'havia demanat als espectadors que busquessin refugi, quan el llamp va caure a la part alta de l'arbre, d'uns 20 metres, just davant del forat número 16, i va disparar cap a terra tota mena de fragments de l'escorça de l’arbre.

Brad Uhl, resident d'Atlanta, va explicar que «va haver-hi una gran explosió i una ona expansiva  tan forta que vam poder sentir-la com si fos vent». «Va ser com un centelleig que vaig percebre de reüll. Estava plovent i tots estàvem aixoplugats a prop de l'arbre».

Dos llamps simultanis

James H. White III, portaveu de la policia d'Atlanta, va informar que cinc homes i una jove es refugiaven al peu de l'arbre que va ser impactat pel llamp. Els sis ferits van ser portats a diferents hospitals per a rebre els tractaments oportuns.

Diverses ambulàncies van acudir al club privat, que estava situat uns cinc quilòmetres del centre d'Atlanta. Al camp, 30 golfistes competien per la Copa FedEx i per un premi de 15 milions de dòlars.

Mark Russell, vicepresident del Tour de la PGA en matèria de regles i competicions, va dir que, de fet, dos llamps van caure gairebé simultàniament a la zona, inclòs el que va tocar l'arbre. El Tour de la PGA va cancel·lar la resta d'activitats durant el dissabte.