Imatge dels greus efectes del temporal a la Xina

Almenys 32 morts i 16 desapareguts a la Xina pel tifó Lekima

La tragèdia ha tingut lloc a la província Zhejiang a causa d’una esllavissada fruit del fort temporal

Imatge dels greus efectes del temporal a la Xina
Imatge dels greus efectes del temporal a la Xina | Twitter

 

Tragèdia a la Xina a causa dels greus efectes del fort tifó Lekima  que afecta l’est del país. Una gran esllavissada de terra a la província de Zhejiang, una de les més afectades pel temporal, ha deixat almenys 32 morts i 16 desapareguts. La desgràcia ha tingut lloc a uns 130 quilòmetres de la ciutat de Wenzhou i, segons informa la cadena estatal CCTV, la causa ha estat el col·lapse d’una presa natural. 

En aquests moments continuen les tasques de recerca de les persones desaparegudes per la greu esllavissada, mentre que prop d’un milió de persones han hagut de ser evacuades de les seves poblacions  pel greu perill que corren a causa de les adverses condicions meteorològiques. A més, 2,7 milions d’habitatges estan sense electricitat i 200 cases s’han esfondrat en sis ciutats diferents, mentre que 66.000 hectàrees de collita han quedat arrasades. 

Un tifó equivalent a un huracà de categoria 2

El tifó Lekima ha tocat terra la matinada d’aquest dissabte amb forts vents sostinguts de fins a 187 km/h. La seva força és equivalent a un huracà de categoria 2 i l’oficina meteorològica xinesa ha emès una alerta de color vermell, la de màxim nivell, davant de la previsió de fortes pluges de fins a 200 l/m², ventades i temporal marítim.

El fort temporal ha perdut força en les últimes hores i ja ha baixat a categoria 1 amb previsió que es degradi fins a tempesta tropical, però amenaça de seguir deixant fortes pluges i vents a ciutats com Xangai. Les autoritats estimen que més de 600 vols i desenes de trens han estat cancel·lats.

També et pot interessar...