Catalunya Diari
Mitja Europa es prepara per l'onada de calor dels propers dies

París trenca una preocupant ratxa de 34 dies sense pluja

La capital francesa ha vist ploure de nou aquest darrer cap de setmana, cosa que no passava des del 19 d’agost. Només hi ha tres anys que igualin o superin el rècord

Situació crítica la que es vivia a París últimament amb un període molt llarg sense pluja. I és que aquest cap de setmana ha tornat a ploure a la capital francesa després de més d’un mes sense fer-ho, concretament des del 19 d’agost, amb un total de 34 dies consecutius d’una sequera que començava a preocupar i molt.

Així ho corroboren les dades de l'estació meteorològica de Montsouris de París, segons ha facilitat 'METEOFRANCE'. No és un rècord absolut de sequera a la capital francesa, però la novetat d'aquest any és que la ciutat ha passat dos episodis secs, sent el primer entre el 21 de juny i el 17 de juliol. En aquest cas, van ser 27 els dies sense pluja i està en el top 10 de ratxes seques més importants de la història recent de París. Tot plegat en un estiu extraordinàriament càlid a França amb diverses onades de calor. 

Mitja Europa es prepara per l'onada de calor dels propers dies
Les onades de calor han afectat aquest estiu la capital francesa | Arxiu

 

Una de les 4 pitjors sequeres de la història

Aquesta sèrie seca no ha estat la pitjor de la història, però sí que es troba entre les 4 més importants des que es tenen registres. El 1949 ja es van registrar 34 dies seguits sense pluges, però l’any 1895 en van ser 39. El rècord absolut se'l va endur l'any 1953, quan va estar 41 dies consecutius sense caure ni una sola gota.

La raó d’aquesta sequera de 34 dies la trobem en el potent anticicló que ha afectat les darreres setmanes gran part de la zona central d’Europa. Les altes pressions garantien el temps tranquil en aquesta àrea, enviant les pertorbacions cap al nord o sud del continent. De fet, durant aquest període la península Ibèrica, incloent Catalunya, ha patit diversos episodis de pluja, en alguns casos de caràcter torrencial.

També et pot interessar...