Catalunya Diari
Les pluges han deixat un rastre de destrucció a l'Àfrica equatoriana

Les pluges torrencials provoquen una catàstrofe a l’Àfrica amb desenes de morts

Es tracta del temporal més dur en anys a la zona equatorial del continent, especialment al Camerun, Kènia i República Centreafricana

Les fortes pluges torrencials més greus en anys a l’Àfrica més equatoriana han agreujat la crisi humanitària que pateix tota la zona amb desenes de morts a causa del temporal. A més, es calcula que més de 100.000 persones s’han quedat sense casa per culpa dels aiguats especialment al Camerun, Kènia i República Centreafricana, els països més afectats per la situació.

Els principals problemes que han causat els aiguats han estat els desbordaments dels rius, esllavissades mortals a molts punts, la destrucció d’habitatges i carreteres i la pèrdua de moltes zones de cultiu, que han quedat completament negades per l’aigua. I és que la pluja no ha parat de caure durant 10 dies, causant greus inundacions a la zona més pobre del món.

Més de 40 morts i la xifra continua creixent

Els aiguats ja han causat almenys la mort de 42 persones, però es tem que la xifra sigui provisional perquè hi ha força desapareguts i tot just s’ha començat a fer balanç de les conseqüències del temporal. 10 de les víctimes s’han registrat a causa d’una esllavissada en una de les zones on més ha plogut del Camerun, a Bafoussam.

La majoria de morts s’han produït al Camerun a causa de despreniments de terra, mentre que a Kènia moltes famílies han hagut de desplaçar-se i han creuat la frontera cap a Etiòpia per tal de sortir de la zona afectada i quedar fora de perill.

Imatge del rescat de ferits per les eslavissades al Camerun
Imatge del rescat de ferits per les esllavissades al Camerun | Twitter

Situació al límit a la República Centreafricana

La crisi humanitària que viu especialment la República Centreafricana s’ha vist clarament agreujada per unes inundacions catastròfiques que han provocat el desbordament del riu Ubangi, el més gran del país, provocant una gran destrucció d’habitatges que han deixat sense casa a almenys 1.000 famílies.

Només en aquest país es calcula que prop de 25.000 persones s’han quedat sense casa i es desconeix un nombre concret de víctimes mortals. La República Centreafricana es troba immersa en una guerra civil i la seva població  pateix una misèria que ara s’ha vist agreujada amb aquestes inundacions. 

També et pot interessar...