Imatge de la tromba marina des del Garraf

Últimes fuetades del temporal: nova tromba marina al Garraf

Aquesta tarda s’han format ruixats locals entre la costa i prelitoral de Barcelona i Tarragona que han provocat aquesta espectacular mànega

Imatge de la tromba marina des del Garraf
Imatge de la tromba marina des del Garraf | Meteo Garraf

El temporal excepcional ha anat clarament a la baixa aquest dimecres però li costa de marxar i encara ens deixa alguns efectes espectaculars. L’últim ha estat la tromba marina que s’ha pogut veure aquesta tarda davant de la costa del Garraf  a causa de la formació de petits ruixats, però localment intensos, entre el litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. És la segona mànega que es veu a la comarca aquesta setmana, després que dilluns se’n formés una altra. 

En les imatges es pot veure perfectament com el gran tub de vent es desploma d’un potent núvol de tempesta entre xàfecs i clarianes i acaba xuclant l’aigua del mar. No obstant, la mànega no ha acabat tocant terra i, per tant, no s’ha convertit en tornado ni ha comportat més conseqüències que aquestes precioses postals que s’han pogut observar des de poblacions com Sitges o Vilanova i la Geltrú, inclús des del Penedès.

Imatge de la tromba marina des del Garraf
Meteo Garraf

El temps millora clarament

Durant aquest vespre i nit, encara poden caure alguns ruixats dispersos a punts de la costa i prelitoral de Barcelona i nord de Tarragona, així com al Pirineu, Prepirineu i Ponent. Tot plegat poca cosa, sense descartar que algun ruixat vagi acompanyat localment de tempesta i sigui més intens.

No obstant, a partir de dijous el temps millora clarament  amb sol que s’imposarà en general els propers dies i, d’aquesta manera, deixarem enrere la gota freda i els aiguats torrencials que han causat tants problemes i que han estat tan devastadors i tràgics en alguns punts del territori. Les temperatures baixaran més de nit, però pujaran de dia.

També et pot interessar...