Catalunya Diari
Aquesta serà l'estampa que deixarà la nova nevada d'aquesta matinada a molts sectors del vessant nord del Pirineu

Nova nevada al Pirineu amb més fred hivernal i ventades fortes aquest diumenge

La neu tornarà a voltar els 1.000 metres i caurà especialment de nit i matinada a la cara nord. Vent intens al sud i Empordà i algun xàfec fins a primera hora

El temps es torna a complicar una mica aquestes properes hores amb l’arribada d’un nou front que tornarà a portar una important nevada al Pirineu, especialment de nit i matinada, així com reactivació de les fortes ventades al sud i l’Empordà i més fred hivernal que no pas dissabte. Malgrat alguns ruixats fins a primera hora, aquest diumenge hi haurà força calma arreu durant el dia.

Pel que fa a la neu, tornarà a caure un bon paquet a les cotes altes i mitjanes de la cara nord, tot i que de matinada també saltarà la neu de forma més modesta a la cara sud. La nevada ja començarà al vespre i nit de dissabte, però es reforçarà amb el pas de les hores amb una cota inicial de 1.400 que baixarà fins als 1.000 o 800 metres. De nou, es poden acumular entre 20 i 50 centímetres de neu nova. La situació anirà a la baixa al llarg del dia i a la tarda pot ser que ja no hi hagi precipitacions. Si anem al Pirineu, agafeu cadenes i els equipaments necessaris. 

A la resta del territori, de matinada i fins a primera hora poden caure alguns ruixats dispersos, especialment entre el sud de la Costa Brava, nord de la de Barcelona i interior del nord-est. No es descarta que, puntualment, algun ruixat sigui més intens i vagi acompanyat de calabruix. A més, les cotes més altes de les muntanyes de la meitat nord es poden llevar amb una petita enfarinada, la primera de la temporada, com ara el Montseny. 

Mapa del temps previst per aquest diumenge
Mapa del temps previst per aquest diumenge | Redacció

Alerta per vent fort amb més fred

Una de les altres notícies del dia serà el vent de mestral, que tornarà a bufar amb força després de la treva de dissabte a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i cims del Pirineu, mentre que la tramuntana també entrarà amb ganes aquesta vegada a l’Empordà.

Puntualment, es poden superar els 100 km/h, mentre que el vent, en menor mesura, també es deixarà sentir a més llocs accentuant la sensació de fred, com ara al sud de Barcelona i de Lleida. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té alertes activades en aquest sentit: 

Mapa d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya
Mapa d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, tornaran a baixar entre 1 i 4 graus aquest diumenge amb ambient fred i hivernal.  Les màximes més altes es mouran entre els 12º i 17º al sud, costa i prelitoral, però quedaran clarament més baixes a punts de l’interior i al Pirineu. El pas del front de nit farà que hi hagi més núvols i, per tant, les temperatures nocturnes es mantindran semblants o una mica més altes, però amb fred d’abric arreu. Toca abrigar-se de valent tota la jornada. 

El temps hivernal segueix la setmana que ve

De cara a la pròxima setmana, les temperatures seguiran baixes per l’època amb fred arreu però poques precipitacions a la vista. Dilluns seguirà nevant a la cara nord del Pirineu amb una cota que pot arribar a baixar puntualment fins als 600 metres. Potser a finals de setmana arribin més xàfecs. 

També et pot interessar...