Catalunya Diari
Els núvols i els plugims continauran al litoral i prelitoral

Algun aiguat de nit abans d’un dijous en què no fa net amb més fresca

Hi ha alertes per algun xàfecs local però fort a la costa entre Barcelona i Tarragona. Els núvols seran abundants encara durant el dia amb algun ruixat puntual

El canvi de temps que anunciàvem fa dies ja el tenim aquí i ha arribat puntual entre Girona i Barcelona, on durant la tarda del dimecres han caigut ruixats febles. Al llarg de la nit i matinada, aquestes precipitacions arribaran fins al Camp de Tarragona, sense descartar algun xàfec fort de forma molt local. Dijous serà un dia de força núvols a tot el litoral i prelitoral, més sol a Ponent i clara refrescada arreu. 

Pel que fa a l’estat del cel, al llarg de la nit i matinada els ruixats febles de Barcelona, Girona i punts del Pirineu també arribaran al Camp de Tarragona, on localment poden ser més intensos. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per algun aiguat molt puntual a les zones costaneres del Garraf, Baix Penedès, Tarragonès i Baix Camp fins dijous al matí:

Mapa d'avisos per aiguats la matinada de dijous
Mapa d'avisos per aiguats la matinada de dijous | Meteocat

 

Durant el dijous, s’espera que els núvols continuïn sent molt abundants a tot el litoral i prelitoral, amb ruixats febles o plugims que no acabaran de desaparèixer en aquestes àrees, bàsicament entre el sud de Barcelona i Camp de Tarragona. En canvi, a Ponent, àmplies zones de la Catalunya Central i gran part del Pirineu hi lluirà un bon sol, mentre que els núvols s’aniran trencant més de cara a la tarda, especialment a la Costa Brava.

Pel que fa al vent, bufarà el mestral al matí a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona i la tramuntana manxarà durant tota la jornada a l’Empordà. Localment alguna ràfega pot ser forta.

Els núvols i els plugims continauran al litoral i prelitoral
Els núvols i els plugims continuaran al litoral i prelitoral | Arnald Pons

 

Ambient més de tardor

Si ens fixem en les temperatures, l’ambient serà clarament més fresc, tant de nit com durant el dia.  La majoria de màximes es quedaran moderadament més curtes amb entre 19º i 24º en general, mentre que a Ponent i Vall de l’Ebre seran una mica més altes amb entre 22º i 27º. Un ambient més tardorenc que no pas el dels darrers dies.

Pel que fa a les mínimes, també baixaran arreu, amb més fresca o ambient fred en alguns punts.  A la costa i gran part del prelitoral se situaran entre els 14º i 19º, ja que els núvols impediran que la baixada sigui més pronunciada. En canvi, a gran part de l’interior tindrem entre 9º i 14º, mentre que al Pirineu es poden registrar mínimes d’entre 1º i 6º amb alguna glaçada puntual. Sens dubte, farà falta el jersei o un bon abric en alguns punts.  

Més calor el cap de setmana però canvis a la vista

De cara als propers dies, els intervals de núvols no acabaran de marxar de la costa i prelitoral, incloent el cap de setmana, tot i que de precipitacions pràcticament no se n’esperen. No obstant, les temperatures tornaran a pujar  amb un ambient, de nou, atípicament càlid. En canvi, la setmana que ve sembla que podrien arribar canvis  en forma de més xàfecs i fresca.

També et pot interessar...