Imatge de tardor avançada com la que tindrem la setmana entrant

El fred d’hivern continua aquesta setmana amb possible neu a 500 metres divendres

Les temperatures seguiran baixes per l’època i una nova glopada freda a partir de dijous portaria xàfecs amb neu a cotes força baixes
Imatge de tardor avançada com la que tindrem la setmana entrant
Imatge de tardor avançada com la que tindrem la setmana entrant | Arxiu

Les temperatures d’hivern han vingut per quedar-se força dies i aquesta propera setmana seguirem amb fred atípic per l’època.  Els termòmetres pujaran una mica progressivament, amb el dia més agradable dimecres segurament, però a partir de dijous arribaria una nova glopada molt freda que tornaria a desplomar les temperatures  amb l’arribada de xàfecs que fins divendres o dissabte podrien caure de forma dispersa en forma de neu a tan sols 500 metres. Una situació molt interessant que haurem d’anar seguint amb atenció els propers dies.

Previsió de simbols per aquest dilluns
Previsió del temps per aquest dilluns | Redacció

De moment, dilluns serà un dia força tranquil, amb més núvols al matí entre Barcelona i Girona, a la tarda més aviat a Ponent, però en general sol amb intervals de núvols,  especialment alts i prims. Al vespre arribaran noves precipitacions a la cara nord del Pirineu que deixaran més neu a partir d’uns 1.400 metres al principi, baixant als 1.000 al final del dia. Les temperatures es mantindran semblants amb fred hivernal de nit arreu i les màximes més altes entre 12º i 16º.

Pel que fa al vent, seguirà bufant amb ganes el mestral al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, tot i que perdrà força a la tarda, mentre que la tramuntana seguirà intensa a l’Empordà i les ventades es reforçaran als cims del Pirineu al tard. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté alertes activades en aquest sentit: 

Avisos de perill per vent aquest proper dilluns
Avisos de perill per vent aquest proper dilluns | Meteocat

Possibles nevades a cotes baixes

El temps es mantindrà força tranquil els primers dies de la setmana, sense descartar neu intermitent a la cara nord del Pirineu, però dimecres ja arribarà una nova línia frontal que portarà més neu en aquesta zona i alguns ruixats dispersos a la resta. Les temperatures remuntaran més però tornaran a caure entre dijous i divendres, quan la cota de neu es pot desplomar. 

De fet, l’entrada d’una glopada d’aire molt fred farà caure més els termòmetres a partir de llavors, però també la cota de neu, coincidint amb l’arribada de més ruixats dispersos, especialment entre Barcelona i Girona. Entre dijous i divendres, la cota pot moure’s tan sols al voltant dels 500 metres,  més alta al sud. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

Imatges d'acumulació de neu al Pallars Sobirà
Imatges d'acumulació de neu al Pallars Sobirà | Ramon Baylina

Les temperatures no es normalitzaran fins a la següent setmana

Segons indiquen els mapes, l’ambient fred atípic per l’època es mantindrà durant tota la setmana, especialment entre dijous i el cap de setmana amb la nova glopada d’aire molt fred. Sembla que fins a la següent setmana no es començarien a normalitzar les temperatures amb ambient més de tardor que no pas d’hivern. 

També et pot interessar...