El fred d’hivern continua aquesta setmana amb possible neu a 500 metres divendres

Les temperatures seguiran baixes per l’època i una nova glopada freda a partir de dijous portaria xàfecs amb neu a cotes força baixes
Imatge de tardor avançada com la que tindrem la setmana entrant | Arxiu

 

Les temperatures d’hivern han vingut per quedar-se força dies i aquesta propera setmana seguirem amb fred atípic per l’època. Els termòmetres pujaran una mica progressivament, amb el dia més agradable dimecres segurament, però a partir de dijous arribaria una nova glopada molt freda que tornaria a desplomar les temperatures amb l’arribada de xàfecs que fins divendres o dissabte podrien caure de forma dispersa en forma de neu a tan sols 500 metres. Una situació molt interessant que haurem d’anar seguint amb atenció els propers dies.

 

Previsió del temps per aquest dilluns | Redacció

 

De moment, dilluns serà un dia força tranquil, amb més núvols al matí entre Barcelona i Girona, a la tarda més aviat a Ponent, però en general sol amb intervals de núvols, especialment alts i prims. Al vespre arribaran noves precipitacions a la cara nord del Pirineu que deixaran més neu a partir d’uns 1.400 metres al principi, baixant als 1.000 al final del dia. Les temperatures es mantindran semblants amb fred hivernal de nit arreu i les màximes més altes entre 12º i 16º.

 

Pel que fa al vent, seguirà bufant amb ganes el mestral al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, tot i que perdrà força a la tarda, mentre que la tramuntana seguirà intensa a l’Empordà i les ventades es reforçaran als cims del Pirineu al tard. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté alertes activades en aquest sentit:

 

Avisos de perill per vent aquest proper dilluns | Meteocat

 

Possibles nevades a cotes baixes

El temps es mantindrà força tranquil els primers dies de la setmana, sense descartar neu intermitent a la cara nord del Pirineu, però dimecres ja arribarà una nova línia frontal que portarà més neu en aquesta zona i alguns ruixats dispersos a la resta. Les temperatures remuntaran més però tornaran a caure entre dijous i divendres, quan la cota de neu es pot desplomar.

 

De fet, l’entrada d’una glopada d’aire molt fred farà caure més els termòmetres a partir de llavors, però també la cota de neu, coincidint amb l’arribada de més ruixats dispersos, especialment entre Barcelona i Girona. Entre dijous i divendres, la cota pot moure’s tan sols al voltant dels 500 metres, més alta al sud. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

 

Imatges d'acumulació de neu al Pallars Sobirà | Ramon Baylina

 

Les temperatures no es normalitzaran fins a la següent setmana

Segons indiquen els mapes, l’ambient fred atípic per l’època es mantindrà durant tota la setmana, especialment entre dijous i el cap de setmana amb la nova glopada d’aire molt fred. Sembla que fins a la següent setmana no es començarien a normalitzar les temperatures amb ambient més de tardor que no pas d’hivern.

 

També et pot interessar...