Catalunya Diari
Imatge de la sortida de sol de dimarts al Delta de l'Ebre

Adeu al fort vent i sense fred: torna la calma aquest cap de setmana

Les ventades bufaran encara dissabte al sud però seran molt menys intenses. Les temperatures es mantindran atípicament altes amb màximes properes als 20 i dies per aprofitar

Les fortes ventades que han afectat gran part de Catalunya han causat moltes incidències i més de 140 km/h  com a dada més destacada, amb especial afectació entre Barcelona i Tarragona, però el temporal afluixarà clarament i deixarà pas a un cap de setmana majoritàriament molt més tranquil i aprofitable amb temperatures que es mantindran altes per l’època. 

El temporal de vent s’acomiada

De moment, durant la nit de divendres i matinada i matí de dissabte, el vent encara es deixarà sentir amb ganes, sobretot a les comarques de Tarragona i sud de les de Barcelona, però el temporal anirà clarament a la baixa i, ja de cara a la tarda, quedarà tan sols vent moderat, i pràcticament inexistent fora d’aquestes àrees. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté diverses alertes activades, la majoria de matinada. De cara a diumenge, el vent ja serà completament història.

Mapa d'alertes per vent per aquest dissabte
Mapa d'alertes per vent per aquest dissabte | Meteocat

Dissabte sense pluges enlloc i molta bonança

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador del dissabte, però seguiran circulant bandes de núvols, sobretot d’alts i prims, que a estones deixaran el cel enterbolit o mig tapat en alguns moments, tot i que en general de forma transitòria. El fort temporal de pluja i neu del Pirineu també marxarà a primera hora de la matinada i ja no hi haurà precipitacions enlloc. 

Si ens fixem en les temperatures, tot i baixar una mica, es mantindran molt agradables per l’època  amb una nit poc freda i migdia de molta bonança en què sobraran les jaquetes i abrics a gran part del territori. Moltes màximes entre 14º i 19º, tot i que més baixes al Pirineu i zones enclotades o elevades de l’interior.

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge radiant: el dia més aprofitable

De cara a diumenge, serà clarament el dia més radiant i per aprofitar a l’aire lliure, amb sol en general i tan sols algunes alguna banda de núvols alts i prims molt anecdòtiques i decoratives al cel. Les temperatures seran semblants amb fred molt moderat de nit i migdies de camisa a moltes zones de la costa i sud. 

Mapa de previsió per diumenge
Mapa de previsió per diumenge | Catalunya Méteo

Arriben més canvis la setmana que ve

Aquesta bonança durarà poc, ja que tot sembla indicar que dimarts arribarà una nova borrasca que portaria pluges força generals, tot i que més aviat febles o moderades, i una baixada clara de les temperatures. El temps es mantindria complicat ben bé fins a l’inici del cap de setmana següent.