El sol i els núvols es combianran amb algun ruixat dispers

Cap de setmana marcat per les restes de la gota freda a Catalunya

El temporal cada cop serà més febles i a Catalunya tindrem sol i núvols amb alguns ruixats febles i dispersos, sobretot al sud i a la costa. Ambient càlid de dia
Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Déu n’hi do quina setmana més intensa que hem tingut a nivell meteorològic a causa de la potent gota freda que ha afectat tota la nostra àrea mediterrània. Les zones més afectades per les excepcionals i tràgiques pluges que en alguns casos han deixat més de 500 l/m² han estat, sens dubte, l’est d’Andalusia i Castella-la Manxa, Múrcia, sud de València i nord d’Alacant entre dijous i divendres, on hi ha hagut almenys 5 morts, ferits, greus inundacions, rescats de desenes de persones i molts problemes.

A Catalunya ens hem quedat al marge d’aquesta situació tan extrema, però aquest cap de setmana encara patirem alguns efectes d’aquesta gota freda, ja debilitada, en forma de sol i núvols i alguns ruixats que res tindran a veure amb els aiguats torrencials del sud del País Valencià, sinó que més aviat seran febles i poden anar acompanyats de fang. Abans, però la matinada de divendres a dissabte tindrem la Lluna plena del mes de setembre, així que, si els núvols no ho impedeixen, tindrem una cita amb el cel.

De moment, dissabte al matí serà quan tindrem més inestabilitat amb més intervals de núvols i ruixats que, com ja ha passat divendres, podran aparèixer al sud de Catalunya i punts de la costa provinents del mar. No obstant, seran precipitacions febles i molt minses, així com passatgeres. De cara a la tarda és quan hi haurà més estones de sol en conjunt amb un ambient càlid de finals d’estiu, sense descartar encara alguns plugims o gotellades al litoral i en punts de muntanya.

El sol i els núvols es combianran amb algun ruixat dispers
El sol i els núvols es combinaran amb algun ruixat dispers | Maria José Piorno

 

Diumenge poden caure més xàfecs

De cara a diumenge, el cert és que, malgrat que la gota freda està debilitant-se per moments, encara és força incert el seu moviment i qualsevol gir d’últim minut pot fer variar molt la previsió. De moment, diumenge sembla que serà el dia més mogut del cap de setmana amb un temps que, si bé serà força semblant al de dissabte durant la primera meitat de la jornada, la segona part pot estar marcada per més moviment meteorològic. 

Seguirien apareixent alguns plugims dispersos, especialment al sud i a la costa, però a la tarda els xàfecs podrien agafar terreny a més comarques i amb més entitat i durant el vespre i nit s’estendrien a més punts. Un extrem, però, que haurem d’anar confirmant en properes actualitzacions de la previsió.

Ambient càlid i xafogós

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, si bé les nits seran menys fresques, tot i que la majoria de mínimes se situaran entre els 15º i 20º, més baixes a punts de l’interior i més altes en alguns trams de la costa. De dia tindrem un ambient càlid amb entre 27º i 32º a la majoria de comarques i xafogor a la costa a les hores centrals de les dues jornades del cap de setmana.

Sortida de sol espectacular a Barcelona aquest dimecres
El sol dominarà a gran part de Catalunya la setmana que ve | Pere Lluís Donoso

 

Torna la calma la setmana que ve amb calor

De cara a l’inici de la setmana que ve, sembla que el temps s’estabilitzarà força amb calma i una pujada de les temperatures que farà que tinguem, de nou, ambient estiuenc de dia amb molts valors al voltant dels 30º. Tot plegat en una setmana que acabarà amb l’arribada de la tardor. 

També et pot interessar...