Catalunya Diari
El sol dominarà en conjunt aquest dimecres

Nit de jerseis o abrics però més bonança de dia dimecres amb força sol arreu

Les temperatures pujaran una mica al migdia, però a primera hora ens haurem d’abrigar per sortir de casa. Ambient de tardor amb temps tranquil

El temps serà molt tranquil aquest dimecres després de les ventades, xàfecs localment forts i l’enfarinada del Pirineu de la matinada i matí de dimarts. La refrescada que ens ha portat de ple l’ambient de tardor continuarà amb nosaltres amb una nit freda en conjunt, però de dia pujaran més els termòmetres amb sol  que dominarà en conjunt.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador de la jornada, si bé hi haurà moments en què quedarà entelat pel pas de bandes de núvols alts i prims inofensius per tot el territori. No s’esperen precipitacions a cap punt del territori.

Pel que fa al vent de mestral i tramuntana que ha anat perdent pistonada al llarg del dimarts, desapareixerà completament aquest dimecres, tot i que de matinada encara poc bufar feblement a l’Ebre. La notícia serà el garbí, de marinada, que a la tarda bufarà amb ganes a la costa, especialment a la de Barcelona i sud de la de Girona, alternat sensiblement l’estat del mar.

El sol dominarà en conjunt aquest dimecres
El sol dominarà en conjunt aquest dimecres | Xavi Cabo

Fred de nit i més bonança de dia

Si ens fixem en les temperatures, la nit tornarà a ser freda en conjunt amb moltes mínimes que es mouran entre els 10º i 15º tan sols al litoral i del sud del prelitoral. En canvi, a la resta del prelitoral i a l’interior, molts valors es mouran entre els 6º i 11º,  localment més baixes en fondalades interiors. Al Pirineu és on més ens haurem d’abrigar, amb entre 1º i 6º, inclús sota zero en algunes zones, especialment a alta muntanya. Sens dubte, haurem d’agafar jerseis i abrics a primera hora a gran part del territori.

En canvi, les màximes remuntaran una mica i farà més bonança, si bé l’ambient continuarà sent de tardor. La majoria de valors es mouran entre els 19º i 24º, mentre que a la Catalunya Central se situaran de 14º a 21º i al Pirineu una mica més baixos.

Canvis a la vista el proper cap de setmana

De cara als següents dies, el temps tranquil i la pujada de les temperatures seran els protagonistes, tot i que els intervals de núvols seran cada cop més freqüents sense pluges amb jornades de cel enterbolit. No obstant, a partir de diumenge tornen a arribar algunes precipitacions i una nova baixada de les temperatures que tindrà continuïtat a l’inici de la següent setmana. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció.  

També et pot interessar...