Arc de Sant Martí a Olèrdola després de les pluges del dilluns

Alerta encara per algun aiguat i vent de nit, però dimarts més tranquil amb clara refrescada

Les precipitacions desapareixeran de dia amb força sol, mentre que les temperatures baixaran arreu amb ambient de tardor

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

El canvi de temps previst per aquest dilluns ha deixat pluja a pràcticament tot Catalunya, però les precipitacions han circulat de forma molt ràpida i han deixat poques quantitats. Molts registres s’han mogut entre 1 i 5 l/m², però puntualment s’han superat aquestes xifres a punts de la Catalunya central, Pirineu i Prepirineu, com ara els 10 l/m² de Muntanyola (Osona), 18 l/m² a Solsona (Solsonès) o els 20 l/m² de Vielha (Vall d’Aran). Tot plegat anirà a la baixa dimarts amb una clara refrescada, però de nit i matinada el temps encara estarà mogut. 

Després del pas de la part més activa del front d’oest a est, aquestes pluges encara poden caure al nord-est, mentre que es poden reproduir nous xàfecs i tempestes localment forts de matinada a qualsevol punt, però especialment a prop de la costa. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l’alerta activada per aiguats puntuals fins la matinada de dilluns a dimarts a molts punts del litoral i prelitoral:

Mapa d'avisos per pluja fins aquesta mitjanit
Mapa d'avisos per pluja fins aquesta mitjanit | METEOCAT

 

Alerta per fort vent

Pel que fa a les ventades, el mestral bufarà amb ganes a tota la meitat sud de Catalunya des d’aquesta nit fins, almenys, primera hora de la tarda, mentre que la tramuntana també es deixarà sentir amb força a l’Empordà. Alguns cops de vent poden ser forts, especialment en zones elevades. Per aquesta raó, es manté l’alerta per vent dimarts fins a primera hora a les comarques del centre i sud de Barcelona i Camp de Tarragona:

Mapa d'avisos per vent aquest dimarts a la matinada i matí
Mapa d'avisos per vent aquest dimarts a la matinada i matí | METEOCAT

 

Clara millora del temps dimarts però amb clara refrescada

Un cop passi tot el front, aquest dimarts tindrem un dia força tranquil amb sol en general però restes de nuvolades al nord-est i Pirineu, on encara poden caure alguns ruixats més puntuals, espontanis i poc importants. A més, a la tarda arribaran bandes de núvols prims per tot arreu sense més conseqüències.

El que sí que notarem és una clara baixada de les temperatures, tant de dia com de nit.  De fet, a la nit caldran jerseis després de la bonança de les últimes matinades a molts punts, amb entre 15º i 20º a la costa, de 11º a 16º moltes mínimes, per sota dels 10º a l’interior i, inclús, algunes glaçades al Pirineu.

De dia l’ambient serà clarament més de tardor amb temperatures que es normalitzaran, ja que moltes màximes se situaran entre els 16º i 21º, potser una mica més altes a la costa. Al Pirineu encara quedaran més avall els termòmetres amb entre 13º i 18º.

Arc de Sant Martí a Olèrdola després de les pluges del dilluns
Arc de Sant Martí a Olèrdola després de les pluges del dilluns | Fran Lorenzo

 

Torna la calma, però per poc temps.

De cara als propers dies, el temps es calmarà i les temperatures pujaran, especialment entre dimecres i divendres. No obstant, sembla que el cap de setmana podria venir marcat per noves pluges i una refrescada  amb ambient de tardor que, ara sí, sembla que s’instal·la definitivament a casa nostra. Un extrem, però, que anirem actualitzant en properes previsions.

També et pot interessar...