El sol dominarà amb ambient d'avançada tardor dimarts

Dimarts radiant amb més fred a primera hora però TºC amunt al migdia

Les glaçades seran freqüents a l’interior però al migdia afluixarà el fred. Sol en conjunt amb boires matinals a moltes zones interiors
Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt tranquil aquest dimarts amb sol en conjunt i poques excepcions, tret d’alguns núvols baixos en trams costaners que seran inofensiu i boires matinals a molts punts de l’interior. No s’esperen precipitacions a cap lloc i la nit i primeres hores del matí seran més fredes, ja que el cel estarà més serè que la darrera matinada. Tocarà abrigar-se més si sortim d’hora de casa, però al migdia els termòmetres ja remunten més.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador de la jornada arreu, si bé hi haurà alguns núvols baixos al matí en trams costaners entre el litoral de Barcelona i Costa Brava, tot i que seran dispersos i poc importants. A Girona es mantindran a la tarda. A més, les boires seran molt freqüents al matí a l’interior, especialment al pla de Lleida, tot i que es dissiparan a mig matí. A partir del vespre, arribaran bandes de núvols alts i prims per Ponent i sud que s’estendran arreu.

Compte amb la tramuntana a l’Alt Empordà, on encara pot bufar amb ràfegues fortes o localment molt fortes, tot i que anirà perdent pistonada a la tarda. També hi haurà mestral moderat a les Terres de l’Ebre a primeres hores del matí, per acabar desapareixent.

El sol dominarà amb ambient d'avançada tardor dimarts
El sol dominarà amb ambient d'avançada tardor dimarts | Arxiu

Abric a primera hora i menys fred al migdia

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes baixaran més arreu degut a que el cel estarà més serè. El fred serà ben viu i les glaçades s’estendran, de nou, per moltes zones de l’interior i, inclús, alguns punts del prelitoral. Valors entre els -5º i 0º al Pirineu, de -3º a 2º a l’interior, entre -1º i 4º al prelitoral i de 4º a 9º a la costa. Fred de ple hivern per començar la jornada.

Pel que fa a les màximes, pujaran una mica més i l’ambient serà més agradable, especialment a la costa i sud del territori, on es mouran entre els 11º i 16º. En canvi se situaran entre els 8º i 13º a l’interior i de 6 a 11º al Pirineu.

A l’espera de pluges entre divendres i dissabte

De cara als següents dies, dimecres arriba una cua de front que no portarà precipitacions però sí més intervals de núvols. Totes les mirades estan posades entre divendres i dissabte, quan arribarien pluges generals que en alguns punts poden deixar entre 15 i 25 l/m².

Una situació que sembla que no portarà aiguats, però que haurem d’anar seguint amb atenció. Amb tot plegat, les temperatures aniran pujant i es normalitzaran per l’època de l’any entre dimecres i dijous.

També et pot interessar...