Imatge d'una platja i un cel mig tapat per núvols

Més núvols costaners aquest dijous però sense pluja

Els núvols al litoral reapareixeran aquest dijous sent bastant espessos durant el matí. Malgrat això, no s’espera que plogui enlloc

Imatge d'una platja i un cel mig tapat per núvols
Aquest dijous els núvols seran més gruixuts a la costa | pixabay

El temps canvia una mica aquest proper dijous, amb un augment de la nuvolositat a la costa, sobretot cap al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Els núvols seran més abundants i espessos durant el matí deixant el cel mig ennuvolat. Malgrat això, no es preveu que deixin pas pluja.

De cara al migdia el temps millorarà una mica, amb obertura de més clarianes i un temps més assolellat, tot i que els núvols no acabaran de marxar del tot. Tornaran a formar-se boires i boirines matinals a l’interior del territori, però ràpidament minvaran amb els primers rajos de sol. Acabaran marxant arreu menys al Pla de Lleida on seguiran, una jornada més, sent persistents durant tot el dia, tot i que serà menys espessa que dies anteriors al migdia.

Un cop hagin marxat les boirines, el temps anirà acompanyat pel sol arreu del territori menys cap a la costa. En tot cas, creuaran alguns núvols alts i prims que a partir de migdia seran més abundants deixant el cel mig enteranyinat.

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | CATALUNYA MÉTEO

Fred matinal

Els termòmetres no es mouran massa. Amb aquest temps anticiclònic, les masses d’aire no es mouran i això farà que no canviï la temperatura. Les mínimes seguiran sent fredes, sobretot a l’interior, on hi haurà algunes glaçades febles a les valls pirinenques. Es mouran entre els 0º i 5º a les comarques interiors, amb alguns valors per sota dels 0º, mentre que cap a la costa quedaran entre els 4º i 9º de mínima.

Les màximes també es mantindran quasi intactes, tot i que a la costa, amb més núvols, quedaran una mica més frenades. En aquest sentit arribaran entre els 11º i 16º a punts costaners, mentre que a l’interior es mouran entre els 8º i 13º.

Pocs canvis importants

Mirant més enllà, es preveu un temps bastant monòton. Aniran creuant algunes bandes de núvols alts en general i el sol serà el protagonista. Tan sols les boires faran que el dia no sigui del tot assolellat.

De fet, com a novetat sembla que de cara el cap de setmana la boira acabarà marxant completament al centre de la jornada al Pla de Lleida, després de dies i dies sense que acabés d’aixecar-se del tot. Les temperatures a partir del cap de setmana sembla que voldran tirar avall, amb un descens bastant marcat de cara el dia de Reis.