Catalunya Diari
El temps millora clarament diumenge

Clara millora del temps aquest diumenge a tot Catalunya

Aquest 24 de novembre, el fort temporal de vent anirà a la baixa i tan sols es mantindrà als dos extrems del territori. Sol en conjunt amb bandes de núvols

El temps millorarà clarament aquest diumenge després d’unes últimes hores molt mogudes amb pluges generals, neu al Pirineu i sobretot un fort temporal de vent a tota la meitat sud de Catalunya i a l’Empordà que ja ha deixat ràfegues de més de 120 km/h amb moltes incidències, especialment al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Les ventades encara manxaran fort de matinada, però al llarg del dia aniran a la baixa  i acabaran restringides als dos extrems del territori. Força sol en conjunt i temperatures cap amunt. 

Alerta encara per vent fort

Pel que fa a les ventades, de matinada i primeres hores del matí encara podem tenir ràfegues fortes o molt fortes de mestral al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, així com de tramuntana a l’Empordà, mentre que el vent encara es deixarà sentir al sud de les comarques de Barcelona i Lleida.

No es descarta encara que se superin de nit els 100 km/h en alguna zona, mentre que molts punts podran assolir amb facilitat els 80 km/h. No obstant, al llarg del dia la ventada afluixarà clarament i quedarà restringida a la tarda a l’Ebre i Alt Empordà.  El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades algunes alertes en aquest sentit fins a mig matí:

Mapa d'avisos per fort vent diumenge
Mapa d'avisos per fort vent diumenge | METEOCAT

Força sol i temperatures amunt

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt, si bé creuaran algunes bandes de núvols alts i prims per tot arreu i a la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya de la meitat nord sense més conseqüències. L’excepció serà la cara nord del Pirineu, on encara hi nevarà intermitentment a partir de 1.000 metres, sobretot al matí.

Pel que fa a les temperatures, la matinada de diumenge serà més freda i caldrà abrigar-se a primera hora, però no glaçarà fora del Pirineu pràcticament. En canvi, les màximes tiraran clarament cap amunt amb molts valors entre 12º i 17º,  sense descartar algun 18º al litoral i prelitoral sud.

Calma i poc fred la propera setmana

De cara a la següent setmana, no es veuen noves pluges a la vista, si bé creuaran bandes de fronts molt desgastats provinents de l’Atlàntic. Les temperatures podran pujar encara més amb ambient, inclús, poc de tardor durant els migdies de la majoria dels dies. A finals de setmana podrien arribar alguns canvis.