Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims

Setmana poc tardorenca: estiuet als migdies i sense pluges a la vista

Les temperatures màximes pujaran encara més i es rondaran els 20º en alguns punts a mitjans de setmana. Diumenge podrien arribar canvis més destacats

Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims
Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims | Alfons Puertas

El temps no ens portarà moltes complicacions aquesta propera setmana  i, si bé en dies enrere semblava que entràvem de ple a l’hivern, ara hi haurà un ambient poc tardorenc amb temperatures que pugen clarament i tindrem una espècie d’estiuet amb algunes màximes voltant els 20º  alguns dies.

D’aquesta manera, ja aquest dilluns quedarà enrere el temporal de pluja i vent fort que ens ha afectat aquests últims dies  i que va posar punt final al fred hivernal. Aniran creuant fronts poc actius amb bandes de núvols alts i prims que segurament deixaran postes i sortides de sol espectaculars amb cel rogent. Però no s’esperen pluges generals, mentre que haurem d’esperar almenys fins diumenge per tenir canvis més importants. 

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Força sol amb núvols prims i sense pluges

Pel que fa a l’estat del cel, al llarg de tota la setmana, pràcticament cada dia, ens arribaran cues de fronts atlàntics desgastats que ens portaran bandes de núvols alts i prims que circularan de forma molt ràpida de ponent a llevant i que es combinaran amb el sol, que dominarà en general aquesta setmana.

No obstant, de pluges generals i abundants no se n’esperen, ja que, en conjunt, aquests núvols no portaran precipitacions. Tot i això, entre dimarts al vespre i dimecres a la matinada poden caure alguns ruixats febles, sobretot a Ponent i nord, però no deixaran quantitats destacables. A més, durant la resta de dies no es descarten gotellades disperses molt puntuals, bàsicament al voltant del Pirineu.

El sol es combinarà amb bandes de núvols alts i prims aquesta setmana
El sol es combinarà amb bandes de núvols alts i prims aquesta setmana | Arxiu

Estiuet amb temperatures atípicament altes per l’època

Pel que fa a les temperatures, es dispararan encara més a causa dels vents de l’oest i sud que bufaran moderats, potser amb una mica més de força dijous a la meitat sud. L’ambient serà, doncs, més càlid i moltes màximes es mouran entre els 15º i 20º,  especialment a prop de la costa i sud del territori on poden ser localment més altes. Uns valors clarament atípics per l’època  que faran que als migdies es vegin mànigues de camisa a molts punts. 

Les nits seran de fred moderat en general, però lluny dels valors hivernals de dies enrere. De fet, les glaçades es concentraran només en algunes zones del Pirineu i seran força tímides. A la resta del territori no se n’hi esperen, amb mínimes entre 2º i 7º a l’interior, de 5º a 10º al prelitoral i entre 8º 13º a la costa, localment més altes.  

Diumenge arribarien canvis més importants

Mentre que gran part de la setmana serà força tranquil·la, sembla que de cara a diumenge i l’inici de la següent setmana tindríem canvis més contundents,  amb l’arribada d’un front que portarà ruixats i algunes tempestes amb una clara baixada de les temperatures que normalitzaria l’ambient. Un extrem, però, que encara queda lluny i que haurem d’anar confirmant.