Catalunya Diari
Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims

Dimecres amb més núvols i un ambient càlid i atípic per l’època

Les temperatures es podran acostar als 23ºC a les Terres de l’Ebre i el vent de ponent mantindrà els termòmetres elevats al litoral al voltant dels 20ºC

Aquesta matinada de dimecres pot ploure al vessant sud del Pirineu occidental, però al matí tot plegat ja serà història. Aquest dimecres el temps tornarà a ser molt tranquil. Predominarà altre cop un ambient poc hivernal  amb cel majoritàriament serè. Les temperatures quedaran al voltant dels 20ºC al litoral i prelitoral. A últimes hores de la jornada es tornarà a ennuvolar a la meitat oest de Catalunya i també cap al Pirineu i comarques de Girona.

Ambient atípic

Al llarg del dimecres tornarem a repetir els valors càlids  que aquest dimarts s'han assolit a les Terres de l’Ebre. El matí serà menys fred i pràcticament no glaçarà enlloc fora dels cims del Pirineu. Al llarg del dia l’ambient assolellat  predominarà durant tota la jornada i farà que els termòmetres tornin a assolir valors de principis de tardor.  El vent de ponent serà el protagonista a tota la meitat sud de Catalunya durant tota la jornada, on bufarà amb alguns cops moderats.

Les temperatures màximes s’assoliran a la vall de l’Ebre,  on de nou es tornaran a superar àmpliament els 20ºC, un valor que s’estendrà a molts altres indrets del litoral i prelitoral català a causa d’aquests vents de ponent que arribaran més reescalfats

Més núvols a mesura que avanci la jornada

Pel que fa al cel, durant el matí el sol predominarà arreu. Les boires seran menys protagonistes  i allà on apareguin, més probables al nord de la Noguera i conca de Tremp, es dissiparan ràpidament de bon matí. 

Al migdia, farà sol a pràcticament tot el país i de cara a la tarda, una nova banda  de núvols alts i mitjos arribarà pel Pirineu lleidetà, on allà sí, l’arribada d'un front provocarà dèbils precipitacions, com també a les comarques del nord de Girona a últimes hores de la jornada. La cota de neu quedarà al voltant dels 1600 metres.

Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims
L'ambient dels propers dies seguiran sent càlid tot i els núvols | Alfons Puertas

Setmana amb poques novetats 

Els mapes del temps segueixen insistint en un temps molt plàcid però amb més núvols alts a partir del pròxim dijous. Tot i això, seguirem amb temperatures més elevades del que tocaria per l’època. Sembla que a finals de setmana  podria arribar un canvi de temps més destacable. Però cal dir que, ara com ara, els mapes han rebaixat la possibilitat de ruixats i fred de cara a finals de setmana.