Catalunya Diari
Els núvols i el sol es combinaran més aquest dijous

Més intervals de núvols i algun plugim dimarts amb calor frenada

Els núvols baixos es faran més presents a punts del litoral, prelitoral, comarques de BCN i GRN i Pirineu. En canvi, farà més sol a Lleida i sud de Tarragona, sobretot pel vent

El temps canviarà tan sols una mica aquest dimarts  amb l’entrada de vents marítims que faran que hi hagi més intervals de núvols baixos a molts punts del litoral, prelitoral, comarques de Barcelona i Girona i Pirineu, sense descartar algun plugim o gotellada por important. A la resta farà més sol. La calor es mantindrà a ratlla i el vent bufarà als dos extrems de Catalunya.

Si donem una ullada a l’estat del cel, aquests núvols baixos apareixeran especialment al nord-est, on hi poden caure plugims en qualsevol moment del dia.  No se’n descarten en altres punts, sobretot del Pirineu i a l’àrea prelitoral. Un dia de cel canviant en aquests punts amb menys calor però més xafogor, tot i que les temperatures seguiran molt a ratlla amb un ambient més que suportable. Per contra, el sol s’imposarà a Lleida i gran part de les comarques de Tarragona.

Pel que fa al vent, al matí bufarà el mestral a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona,  sense descartar algun cop fort. També entrarà la tramuntana a l’Alt Empordà on hi manxarà tot el dia. El vent pot bufar puntualment reescalfat.

Els núvols i el sol es combinaran més aquest dijous
Els núvols i el sol es combinaran més aquest dimarts | Fran Lorenzo

 

Calor molt moderada en general

Les temperatures poden baixar una mica de dia en conjunt, especialment allà on hi hagi núvols. La majoria de màximes se situaran entre els 25º i 30º amb calor poc pesada. Quedaran encara més curtes al Pirineu, mentre que a la costa de Tarragona, Terres de l’Ebre i zones de Ponent poden assolir-se els 33º per efecte del vent reescalfat.

Les mínimes pujaran tan sols una mica però seguirà l’ambient més aviat fresc en general de nit. La majoria de valors es mantindran per sota dels 20º i aquesta xifra tan sols se superarà lleugerament a zones de la costa i del prelitoral.

Més ruixats febles els propers dies i calor que va a més

De cara a les properes jornades, entre dimecres i divendres al migdia seguiran apareixent alguns plugims o ruixats febles  a moltes comarques, especialment la matinada de divendres i tarda de dijous. No obstant, de cara al cap de setmana aquesta situació marxarà i les temperatures pujaran encara més. Farà calor de ple estiu, però sense calorades a la vista amb un temps totalment normal per l’època.

També et pot interessar...