Catalunya Diari

Temps boig aquest cap de setmana llarg de Castanyada amb una mica de tot

La nit de dijous a divendres cauran alguns xàfecs al nord-est, dissabte tindrem un estiuet breu i diumenge el vent pot bufar amb força a molts punts. Tot plegat amb sol i núvols

El temps tindrà una mica de tot aquest cap de setmana llarg de Castanyada. No ens escaparem dels ruixats, però no apareixeran a tot arreu, mentre que els vents reescalfats de ponent mantindrà l’ambient suau o càlid als migdies, amb un repunt dissabte, quan tindrem un estiuet  que farà que, en alguns punts, es rondin els 25º. La Nit de Castanyada es preveu més moguda al nord-est de Catalunya.

De moment, dijous serà un dia amb més núvols, especialment al matí,  mentre que a la tarda farà més sol al sud i els ruixats aniran a més al nord. De fet, entre la nit de dimecres i primeres hores de dijous poden aparèixer alguns xàfecs molt dispersos i febles a qualsevol punt. No deixaran ni un litre en el millor dels casos, tot i que al Pirineu de Lleida hi plourà més.

A partir de la tarda i fins a la nit, cauran xàfecs amb alguna tempesta  a les comarques de Girona, nord-est de Barcelona i cara nord del Pirineu, amb calma a la resta. En aquestes zones, farem bé d’agafar el paraigua si hem de sortir de casa a la nit. Les temperatures quedaran una mica més baixes de dia, però la nit de Castanyada serà menys fresca.  

Mapa de previsió per aquest dijous de Castanyada al vespre
Mapa de previsió per aquest dijous de Castanyada al vespre | Catalunya Méteo

Divendres de Tots Sants de sol i núvols

De cara a divendres de Tots Sants, dia 1 de novembre, els xàfecs desapareixeran del nord-est de matinada i quedarà un cel de sol combinat, de nou, amb bandes de núvols alts i prims que deixaran una jornada festiva molt variable. Per tant, continuarem dins de la dinàmica del pas de pertorbacions desgastades provinents de l’Atlàntic que porten poca aigua a casa nostra.

Mapa de previsió per aquest divendres de Tots Sants
Mapa de previsió per aquest divendres de Tots Sants | Catalunya Méteo

No obstant, entre la tarda i vespre els núvols tornaran a augmentar per Ponent i circularan ràpidament cap a la resta del territori. Al mateix temps, els ruixats aniran a més a la cara nord del Pirineu,  sense descartar que n’arribin també a la cara sud, alhora que poden escapar-se plugims a Ponent i resta d’interior. Les temperatures es mantindran similars, si bé a primera hora seran més baixes i ens haurem d’abrigar més. 

Estiuet transitori dissabte amb alguns xàfecs

De cara al cap de setmana, dissabte les temperatures es dispararan per l’entrada dels vents de Ponent reescalfats i tindrem algunes màximes al voltant dels 25º com més a la costa, si bé la majoria de termòmetres superaran els 20º.

Mapa de previsió per aquest proper dissabte
Mapa de previsió per aquest proper dissabte | Catalunya Méteo

Tornaran a creuar bandes de núvols alt si prims, s’escaparan algunes gotellades disperses, especialment a la meitat nord i a Ponent, però tot plegat serà misèria i companyia. On més pot ploure serà al Pirineu de Lleida, també a zones properes.

Ventada diumenge i baixen les TºC

Tot sembla indicar que entre diumenge i dilluns tindrem una situació de ventades fortes a molts punts de Catalunya, sobretot al centre i sud del territori. El vent serà de component oest i algunes ràfegues poden ser intenses a la mateixa línia de la costa. Tot plegat amb alguna gotellada molt dispersa i passatgera, especialment a Ponent i Pirineu, però no se’n descarten a la resta.

Mapa de previsió per aquest proper diumenge
Mapa de previsió per aquest proper diumenge | Catalunya Méteo

El cel estarà molt canviant a causa de la ventada i les temperatures baixaran de dia  amb moltes màximes entre 18º i 22º. Sembla que la setmana vinent, després de la ventada, els termòmetres baixaran més i l’ambient es normalitzarà per l’època amb sensació clarament de tardor avançada i l’arribada de ruixats a molts punts i nevades al Pirineu. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció.

També et pot interessar...