Temps més mogut i fresc aquest cap de setmana entre Barcelona i Girona però plàcid a la resta

Hi haurà més núvols amb alguns ruixats febles en aquestes zones, sobretot a la costa. A la resta dominarà més aviat el sol amb calor al migdia i fresca de nit

Aquest cap de setmana sembla que el temps serà més mogut del previst entre les comarques de Barcelona i Girona amb força núvols baixos, alguns ruixats febles i dispersos i ambient clarament més fresc. No obstant, el temps serà radicalment diferent a la resta del territori, amb sol en general i calor moderada.

De moment, abans d’aquesta situació més moguda, divendres serà un dia força radiant en conjunt,  si bé al matí hi haurà núvols baixos a punts de la costa  de Barcelona i Girona i a la tarda hi haurà més intervals de núvols al nord-est i al Pirineu, sense descartar algun ruixat aïllat o gotellada. A primera hora tornarà a fer fresca o fred, però al migdia farà més calor amb màximes entre 23º i 28º. 

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Cap de setmana rúfol a diverses comarques

L’entrada de vents marítims farà que a gran part del litoral i prelitoral de Barcelona i de Girona, així com altres comarques interiors, hi hagi més núvols baixos amb alguns ruixats febles  tant dissabte com diumenge. Pel que fa al primer dia del cap de setmana, aquesta situació tindrà lloc especialment al matí i migdia i els xàfecs, força aïllats i poc importants, apareixeran especialment a la costa i prelitoral. 

De cara a diumenge, els xàfecs s’estendrien amb més facilitat a l’interior de les comarques de Girona i Barcelona, tot i que continuarien sent poca cosa. Per tant, en aquestes zones s’espera un cap de setmana rúfol i amb ambient més aviat de tardor, tot i que farà una mica de xafogor el centre del dia. Una situació que contrastarà amb labonança a la resta del territori amb sol i calor moderada al migdia, tot i que a zones de muntanya també hi haurà algunes nuvolades, mentre que a primera hora hi haurà boires en fondalades interiors.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Més fresca al nord-est, calor a la resta

Pel que fa a les temperatures, baixaran a les comarques de Barcelona i Girona per la presència de núvols, amb moltes màximes entre els 19º i 24º amb una mica de xafogor al centre del dia a prop de la costa. En canvi, a la resta la majoria de valors se situaran entre els 23º i 28º, potser més alts a Ponent i vall de l’Ebre.

De cara a les nits, continuarà la fresca en conjunt o el fred en fondalades interiors i al Pirineu, on es baixarà clarament dels 10º. Nits de jerseis a molts punts, però a les zones amb més núvols les matinades seran més suaus amb la majoria de mínimes entre 16º i 21º.

Els ruixats apareixeran aquest cap de setmana entre Barcelona i Girona
Els ruixats apareixeran aquest cap de setmana entre Barcelona i Girona | Alfons Puertas

 

No es veu l’arribada clara del fred per enlloc

De cara a la propera setmana, sembla que la començarem amb alguns ruixats febles encara i una baixada de les temperatures que farà que l’ambient sigui més típic per l’època, però els termòmetres tornarien a pujar a partir de mitjans de setmana, fent que la tardor i la primera entrada clara de fred no acabin d’arribar. 

També et pot interessar...