Catalunya Diari
Sortida de sol entre una mica de boira a Olot dimecres al matí

Nit més freda abans d’un dijous de temps molt tranquil

Creuaran alguns núvols alts i prims arreu però el sol dominarà en conjunt. Al migdia farà calor moderada i de matinada no es descarta algun ruixat aïllat

La refrescada que hem tingut aquest dimecres ha acabat amb la calor plenament estiuenca i atípica dels propers dies i aquesta matinada serà clarament més fresca o freda en conjunt. De cara a dijous, esperem una jornada força assolellada en general amb petites excepcions i temperatures que al migdia seran semblants o una mica més altes amb calor moderada i vent als dos extrems de Catalunya.  Tot plegat després que el petit canvi de temps de les últimes hores deixés durant l’anterior matinada i matí alguns xàfecs al nord-est i a punts de la costa, amb els registres més destacats a la Garrotxa, on s’han fregat o superat els 40 l/m² de forma molt local.

Pel que fa a l’estat del cel, a primera i última hora poden aparèixer nuvolades en trams de la costa de Barcelona que poden deixar algun ruixat molt aïllat, sobretot de matinada. En general, dijous serà un dia marcat pel sol en general però amb el pas d’algunes bandes de núvols alt si prims per tot arreu, si bé al nord-est hi poden haver nuvolades que deixin el cel més variable. A primera hora també hi haurà algunes boires en fondalades interiors. 

Pel que fa al vent, seguirà bufant la tramuntana i el mestral amb alguns cops forts a l’Empordà, Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, especialment a primera i última hora de la jornada.

Sortida de sol entre una mica de boira a Olot dimecres al matí
Sortida de sol entre una mica de boira a Olot dimecres al matí | Manel Serra

 

Més fred de nit i pocs canvis de dia

Si ens fixem en les temperatures, la nit serà clarament més fresca o freda arreu de Catalunya. De fet, cap valor superarà els 20º de mínima, com sí que ha passat al llarg de les darreres jornades. A la costa, la majoria de valors nocturns se situaran entre els 13º i 18º, mentre que a la resta moltes mínimes es mouran entre els 8º i 13º. No obstant. Al Pirineu i Prepirineu farà un fred més viu amb alguns registres d’entre 1º i 6º i glaçades puntuals. Sens dubte, a primera hora ens haurem d'abrigar una mica arreu.

Pel que fa a les màximes, sembla que es mantindran similars o localment una mica més altes que no pas dimecres. La majoria de temperatures se situaran entre els 20º i 25º, tot i que a Ponent i vall de l’Ebre es poden arribar als 28º.

Cap de setmana amb alguns canvis

De cara als següents dies, el temps es mantindrà força similar, però els darrers mapes indiquen que aquest cap de setmana podem tenir alguns canvis en forma de més núvols i alguns ruixats febles al litoral i prelitoral. Tot plegat amb temperatures que patiran alguns alts i baixos sense veure una entrada de fred més contundent o pluges generals a la vista.

També et pot interessar...