Catalunya Diari
Els núvols baixos seguiran sent abundants entre Barcelona i Girona

Segueixen els núvols i alguns ruixats a mig Catalunya diumenge i petits canvis a la resta

Els núvols baixos continuaran entre Barcelona i Girona principalment amb alguns xàfecs aïllats. Arribaran alguns intervals de núvols a la resta amb més calor i vent als dos extrems

El temps d’aquest diumenge serà calcat al de dissabte entre Barcelona i Girona, especialment al litoral i prelitoral, amb força núvols baixos i ruixats febles dispersos  que poden ser, inclús, més probables. A la resta, el sol es veurà enterbolit en alguns moments per l’arribada d’alguns núvols alts i entrarà el vent del nord als dos extrems del territori, però les temperatures pujaran més, excepte a l’est, on seguirà més aviat la fresca.

Pel que fa a l’estat del cel, seguirà el dia ben rúfol al litoral i prelitoral, especialment entre el de Barcelona i sud de la Costa Brava, així com zones properes, sobretot de l’interior. La diferència amb dissabte serà que les gotellades i ruixats febles poden ser més probables, sobretot al migdia. A la resta, el sol es combinarà amb l’arribada d’algunes bandes de núvols per Ponent que s’estendran per tot arreu.

A més, a la tarda creixeran nuvolades amb més ganes al Pirineu i interior del nord-est que poden deixar alguns xàfecs  poc importants. Pel que fa al vent, es reforçarà una mica el mestral i la tramuntana als dos extrems de Catalunya, cosa que farà que faci més calor al migdia al Camp de Tarragona. 

Els núvols baixos seguiran sent abundants entre Barcelona i Girona
Els núvols baixos seguiran sent abundants entre Barcelona i Girona | @davidtriadu

 

Fresca als llocs amb núvols i més calor al sud

Pel que fa a les temperatures, seran semblants o una pica més altes entre Tarragona i Lleida.  Seguirà l’ambient fresc o suau a les zones amb núvols, mentre que la calor continuarà al migdia a la resta. La majoria de màximes se situaran entre els 22º i 27º, però a Ponent i comarques de Tarragona pujaran entre els 26º i 31º.

Les mínimes tampoc experimentaran grans canvis o pujaran una mica, especialment a les zones amb núvols, on l’ambient serà més agradable. La fresca continuarà arreu, inclús amb fred en fondalades interiors i al Pirineu.

Alguns canvis la setmana que ve

De cara als propers dies, l’inici de setmana estarà marcat per una lleu baixada de les temperatures en conjunt, però els núvols es trencaran més entre Barcelona i Girona i en aquests punts els termòmetres pujaran. Potser de cara a dijous arribin canvis més importants amb ruixats i nova refrescada, però aquest extrem encara és d’hora per confirmar-lo.

També et pot interessar...