Catalunya Diari

Nit amb algun aiguat al litoral i cap de setmana més tranquil amb ambient de finals d’estiu

Els ruixats i tempestes poden aparèixer entre la costa de Barcelona i nord de la de Tarragona. Les TºC seran baixes per l’època els propers dies

El temps ha entrat en dinàmica de principis de tardor i el nou canvi de temps d’aquest dijous que ens ha portat ruixats a diversos punts del nord-est, amb fins a 16 l/m² a la Batllòria, 8 a Fogars de la Selva o 7 a Girona, també por provocar alguns xàfecs o tempestes localment forts a punts de la costa entre el proper vespre i matinada. No obstant, entre divendres i el cap de setmana el temps serà més tranquil amb algunes excepcions, mentre que les temperatures baixaran i tindrem un ambient més propi de finals d’estiu amb valors per sota de la mitjana. 

Pel que fa als possibles aiguats sobtats a punts de la costa entre aquest vespre i matinada, poden aparèixer de manera puntual entre el litoral de Barcelona i el del nord de Tarragona, especialment a punts del Baix Penedès, Garraf o Baix Llobregat, tot i que és pràcticament una loteria endevinar on acabaran caient o si ho acabaran fent.

De forma puntual, no es descarta que algun xàfec pugui acumular molt localment entre 20 i 30 l/m² en poca estona i en zones molt concretes, fent baixar amb ganes les rieres, tal com va passar la nit de dilluns a dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té alertes activades en aquest sentit: 

Mapa d'alerta per aiguats puntuals la propera nit
Mapa d'alerta per aiguats puntuals la propera nit | METEOCAT

De cara a divendres, la situació millora clarament, però quedaran restes d’intervals de núvols entre les comarques de Barcelona i Girona, especialment a prop de la costa, sense descartar algun ruixat aïllat i poc important, sobretot de matinada i a la tarda. Domini del sol a la resta amb vent de tramuntana i mestral que encarà bufarà amb ganes a primeres hores a l’Empordà, Ebre i sud del Camp de Tarragona però que anirà a la baixa amb el pas de les hores.

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Cap de setmana força tranquil però no acaba de fer net 

De cara al cap de setmana, el temps serà força tranquil, però no farà net del tot. Tant dissabte com diumenge, el sol dominarà en conjunt, però hi haurà restes d’alguns núvols al nord-est que deixaran alguns ruixats poc importants i aïllats de matinada a prop de la costa,  així com algun xàfec de tarda a l’interior d’aquesta zona. Diumenge arribaran més núvols a la tarda pel sud de Catalunya que s’aniran estenent a més zones del litoral i prelitoral amb el pas de les hores sense descartar més gotellades, mentre que el sol dominarà en conjunt.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Ambient de finals d’estiu

Pel que fa a les temperatures, el front de dijous ha obert la porta a un descens dels termòmetres que farà que els propers dies la calor estigui molt a ratlla amb nits fresques (inclús fredes al Pirineu) i un ambient que, en definitiva, serà més de finals d’estiu que no pas de principis de setembre.

La majoria de màximes se situaran entre els 23º i 28º en general i entre 19º i 24º al Pirineu. Ambient fresc de dia, inclús, al voltant de la serralada pirinenca i al nord-est, on hi haurà més intervals de núvols. Les nits seran fresques o fredes per l’època  amb moltes mínimes entre els 14º i 19º, si bé a molts punts de l’interior se situaran entre els 8º i 13º i al Pirineu podrien voltar els 5º. Sens dubte, en aquestes àrees faran falta les mantes

Mapa de les temperatures mínimes previstes la matinada de dissabte
Mapa de les temperatures mínimes previstes la matinada de dissabte | GFS

 

Temps mogut abans de la Diada

De cara als propers dies, sembla que el temps es mantindrà amb alguns ruixats al nord-est i en alguns punts de la costa, potser amb alguna tempesta forta de cara a dimarts. Les temperatures seguiran frenades i baixaran més dimarts, quan es podran veure els primers flocs de neu al Pirineu. De cara a la Diada de l’11 de setembre l’ambient continuarà fresc per l’època,  si bé sembla que ja no plouria enlloc. La segona meitat de la setmana podria estar marcat per un ascens dels termòmetres i la calma meteorològica. 

També et pot interessar...