Els núvols seran més presents arreu amb xàfecs en alguns punts

Afluixa la calor i tornen algunes tempestes aquest dimecres

Les temperatures recularan una mica i els xàfecs cauran al Pirineu i nord-est bàsicament. Tot plegat durarà poc i els següents dies torna la calor intensa

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

Canvi de temps aquest dimecres amb l’arribada d’un petit front que ens portarà una mica de moviment i un canvi de panorama. Els intervals de núvols seran més freqüents arreu i s’esperen xàfecs i tempestes  que, sobretot a la tarda, cauran al nord de Catalunya. Les temperatures recularan amb una calor que afluixa de forma transitòria,  després que aquest dimarts hagin tocat sostre amb gairebé 39º a Ponent. 

Si ens fixem en l’estat del cel, els intervals de núvols seran més presents a tot arreu, si bé es combinaran amb les clarianes a la majoria de comarques. De matinada i durant el matí no es descarta algun ruixat dispers i poc important a qualsevol punt, però serà a partir del migdia quan el temps es complicarà més amb el creixement de nuvolades a punts de muntanya fruit de l’entrada d’aire més fred en altura.

Durant la tarda, s’esperen ruixats i tempestes a qualsevol punt de l’interior de Girona, nord de Barcelona i Pirineu oriental, sense descartar algun xàfec més feble a la resta de comarques gironines, barcelonines i pirinenques. Localment, alguna tempesta pot ser forta i anar acompanyada de calamarsa o pedra, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes en aquest sentit: 

Mapa d'avisos per pluja forta aquest dimecres
Mapa d'avisos per pluja forta aquest dimecres | Meteocat

 

La calor afluixa una mica

Pel que fa a les temperatures, afluixaran una mica aquest dimecres amb calor que, tot i que continuarà sent pesada i de ple estiu, serà més moderada que no pas aquests dies enrere. De fet, a les comarques de Lleida, Pirineu i interior del nord-est és on més es notarà aquest descens.

Moltes màximes es mouran entre els 30º i 35º, mentre que al litoral i al Pirineu es situaran entre els 27º o 32º, amb xafogor que continuarà a la costa però una mica menys intensa. Les mínimes seran semblants o una mica més altes amb nit de mal dormir a la costa, on es registraran entre 20º i 25º. Ambient més fresc i suportable a la resta de Catalunya. 

Els núvols seran més presents arreu amb xàfecs en alguns punts
Els núvols seran més presents arreu amb xàfecs en alguns punts | Àngel Galán

 

Les temperatures tornen a pujar els següents dies

El canvi de temps de dimecres serà un vist i no vist, ja que a partir de dijous les temperatures ja pugen més amb la previsió que  divendres els vents de l’oest bufin reescalfats i disparin els termòmetres a molts punts de la costa i prelitoral amb calor extrema. Es mantindran alguns xàfecs de tarda aïllats al Pirineu. El cap de setmana serà de temps tranquil de ple estiu.

També et pot interessar...