Catalunya Diari
La pluja i la fresca de tardor poden arribar a Catalunya dimarts vinent

Cap de setmana força tranquil però amb nous canvis importants a la vista

Dimarts arribarien pluges, neu al Pirineu i baixaran encara més les TºC amb un ambient de tardor. Algun xàfec les següents matinades a la costa i més ruixats diumenge

El temps sembla que es vol tornar a complicar de valent a l’inici de la propera setmana. Si els mapes tenen raó, dimarts arribaria una tongada de pluges a molts punts de Catalunya amb una baixada clara de les temperatures que ens portaria un ambient de tardor arreu i la primera enfarinada a les cotes altes del Pirineu. A l’espera de si arriba finalment aquest canvi, el cap de setmana serà força tranquil amb algunes excepcions i poca calor, amb fresca de nit.

Pel que fa al canvi de temps de dimarts, si les previsions s’acaben complint, sembla que ens afectaria una baixa mediterrània que impulsaria vents de gregal o llevant a casa nostra amb l’entrada d’aire clarament més fred que faria baixar les temperatures arreu, amb un descens especialment important al nord i nord-est de Catalunya. 

Mapa de temperatures previstes dimarts al migdia, clarament baixes per l'època
Mapa de temperatures previstes dimarts al migdia, clarament baixes per l'època | GFS

 

Tot plegat acompanyat de precipitacions que afectarien la majoria de comarques, potser més continuades al Pirineu, Barcelona, Girona i al litoral. Un ambient plenament de tardor i atípic per l’època  que, a més, deixaria la primera tímida nevada a les cotes altes del Pirineu  a partir dels 2.500 metres. Evidentment, encara queden dies i caldrà anar seguint amb atenció aquesta situació per veure si s’acaba complint o hi ha canvis. La Diada de l’11 de setembre ja seria molt més estable sense pluja, però la fresca seria considerable, amb fred inclús de nit a molts punts.

Mapa de la pluja prevista fins dimarts al migdia a Catalunya
Mapa de la pluja prevista fins dimarts al migdia a Catalunya | GFS

 

Cap de setmana més tranquil, però amb excepcions

A l’espera d’aquests canvis, el cap de setmana serà força tranquil amb pocs canvis de temps.Dissabte dominarà el sol en conjunt, però hi haurà encara alguns intervals de núvols baixos a primera hora i a la tarda entre Barcelona i Girona. No es descarta algun ruixat a l’interior del nord-est, mentre que entre el vespre i de matinada es poden repetir alguns xàfecs localment forts i molt puntuals arran de costa entre Barcelona i nord del Camp de Tarragona. Mestral a primera hora a l’Ebre i tramuntana a l’Empordà però a la baixa.

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

De cara a diumenge, tindrem una situació similar de sol al matí en conjunt, però els intervals de núvols aniran a més al nord-est i a tota la costa, amb ruixats dispersos i febles que seran més freqüents, especialment entre Barcelona i Girona. No obstant, en conjunt no deixaran quantitats destacables de pluja. De nou, entre el vespre i matinada poden repetir-se xàfecs sobtats a la costa. 

Tot plegat amb temperatures sense grans canvis i un ambient més propi de finals d’estiu que no pas de principis de setembre. Les màximes més altes se situaran entre els 23º i 28º, mentre que de nit farà fresca o fred en conjunt, amb entre 15º i 20º a la costa, de 8º a 13º a l’interior i al voltant dels 5º al Pirineu.

També et pot interessar...