Catalunya Diari
Imatge del castell de Cardona, al Bages, entre la boira

Temps mogut en l’últim cap de setmana abans de Nadal

Els núvols seguiran ben presents i cauran algunes pluges minses en diverses comarques. Pocs canvis en les temperatures

El temps poc lluït que hem tingut dijous tindrà continuïtat de cara al cap de setmana, l’últim abans de Nadal. El pas de fronts atlàntics i l’elevada humitat mantindran els intervals de núvols arreu amb alguns ruixats febles o plugims que, ni de bon tros, cauran arreu. De fet, dependrà molt del dia i zona pel que fa al cel més tapat i l’aparició de precipitacions.

Divendres, els núvols seran encara una mica més espessos, especialment a la meitat est de Catalunya, és a dir, entre el nord de Tarragona i les comarques de Barcelona i Girona. S’esperen encara més plugims i ruixats febles molt dispersos i locals. Ben poca cosa tot plegat, però el dia serà rúfol, amb més clarianes com més a l’Ebre i nord-oest.

Dissabte ens creuarà un nou front atlàntic desgastat que farà augmentar encara més els núvols arreu d’oest a est al llarg del dia. No es descarten encara alguns plugims com divendres, mentre que a partir de la tarda i vespre arribaran ruixats febles per l’oest. Diumenge seria el dia més tranquil, mentre que les temperatures patiran pocs canvis aquests dies amb migdies força suaus a prop de la costa i nits de fred moderat. A partir de Nadal, podrien arribar canvis més importants.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 18 de desembre

Pel que fa al divendres, 18 de desembre, el temps serà molt semblant al del dijous, però els intervals de núvols encara seran una mica més espessos, especialment entre el nord de Tarragona, Barcelona i Girona, on poden caure plugims o ruixats febles. Poca cosa tot plegat, però dia molt rúfol i gris a moltes comarques. Les boires i mala visibilitat seguiran a molts punts de l’interior.

Les clarianes seran més freqüents com més a les Terres de l’Ebre i al nord-oest de Catalunya, però els intervals de núvols seran presents arreu. Tot plegat amb temperatures que experimentaran pocs canvis, si bé les mínimes poden pujar lleugerament i les màximes baixar tan sols una mica més. Màximes de 12º a 17º en general, més baixes al Pirineu i Ponent. Fred de nit que serà molt moderat a la costa, mentre que tan sols glaçarà tímidament al Pirineu i a punts molt enclotats de l’interior.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 19 de desembre

De cara al dissabte, 19 de desembre, seguirem amb força intervals de núvols i la possibilitat de plugims locals a les mateixes zones, però la novetat serà que s’aproparà un nou front atlàntic desgastat que farà augmentar encara més la nuvolositat arreu al llarg de la jornada d’oest a est. De fet, a partir de la tarda o vespre arribaran xàfecs febles per Ponent que, de nit, poden aparèixer de forma local a la resta.

Aquests ruixats serien una mica més destacats a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida, però, de nou, ben poca cosa tot plegat i, ni de bon tros, es veurà precipitar arreu. Les temperatures es mantindrien sense grans canvis en conjunt, amb migdies frescos o suaus i nits de fred moderat. Segueixen les boires i boirines a molts punts.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de desembre del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 20 de desembre

Finalment, l’últim dia del cap de setmana, el diumenge 20 de desembre, sembla que tindríem el temps més tranquil amb, fins i tot, més estones de sol, tot i que els intervals de núvols continuarien amb nosaltres, així com les boires i boirines a l’interior. No s’esperen precipitacions, més enllà d’algun plugim despistat, sobretot al Pirineu. Temperatures sense grans canvis.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de desembre del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La setmana vinent començaria sense canvis, però a partir del cap de setmana de Nadal i Sant Esteve podríem tenir canvis importants amb l’arribada de fred i precipitacions, cosa que faria baixar clarament la cota de neu. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.