Catalunya Diari
Imatge d'un plugim i molts núvols al Delta de l'Ebre

El temps es complica una mica aquest dijous i els propers dies

Els núvols aniran a més i poden aparèixer plugims o ruixats febles i dispersos a pràcticament qualsevol punt

El temps es complica una mica de cara a les properes hores i dies després d’un dimecres molt plàcid i assolellat a gran part de Catalunya. I és que aquest dijous, 17 de desembre, els intervals de núvols aniran a més arreu amb un cel molt més variable i canviant. Això farà que puguin caure alguns plugims o ruixats febles a pràcticament qualsevol punt, especialment a partir de la tarda.

Seran fenòmens molt locals i dispersos i, ni de bon tros, el terra quedarà moll a totes les comarques. Divendres aquesta situació es mantindrà molt semblant, amb el temps més mogut de matinada i al matí, mentre que el cap de setmana començarà amb l’arribada d’un front desgastat, però més actiu, que pot deixar nous ruixats febles i passatgers. Tot plegat amb temperatures semblants, si bé de nit el fred serà més moderat i de dia farà més fresca a causa dels núvols. En definitiva, ens esperen dies força rúfols.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Mapa de previsió a Catalunya el 17 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Més núvols i alguns ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dijous tindrem un augment de la nuvolositat arreu, potser amb els núvols més destacats al nord-est i Pirineu. Un cel variable que no impedirà que, en diverses comarques, hi hagi algunes estones de sol. Aquest cel més apagat anirà a més especialment a partir de la tarda, moment en què arribaran alguns plugims o ruixats febles i dispersos.

En tot cas, serien fenòmens locals i gens importants, mentre que no es veurà ploure, ni de bon tros, a totes les comarques. En algunes ocasions, aquests plugims tan sols mullarien el terra sense més conseqüències.

Petits canvis en les TºC

Si ens fixem en les temperatures, experimentaran pocs canvis en general, però sí que els núvols provocaran algunes variacions. Per exemple, de matinada no baixaran tant els termòmetres a causa de la presència de més intervals de núvols amb un fred més moderat, mentre que de dia farà una mica més de fresca perquè tindrem menys estones de sol.

D’aquesta manera, al Pirineu i part de l’interior hi haurà mínimes de -1º a 4º, al prelitoral de 3º a 8º i entre 6º i 11º a la costa. Pel que fa a les màximes, la majoria es mouran entre els 11º i 16º, si bé quedaran més curtes al Pirineu.

Més canvis els propers dies

Divendres seguirem amb una situació molt similar, ja que els intervals de núvols i els plugims o ruixats febles seguiran apareixent a qualsevol punt. De cara al dissabte, ens arribaria un nou front atlàntic desgastat, però una mica més actiu, que farà reactivar els xàfecs febles i passatgers a moltes comarques, amb les precipitacions més destacades al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Tot plegat amb temperatures sense grans canvis, a l’espera que diumenge puguin baixar tan sols una mica.