Catalunya Diari
Imatge d'unes fulles de tardor caient

Canvi radical de temps amb l’arribada del cap de setmana

La borrasca ‘Bàrbara’ marxarà i això provocarà canvis, també en les TºC. Compte amb els refredats. La setmana que ve començarà moguda

La borrasca ‘Bàrbara’ ha condicionat el temps dels últims dies de forma indirecta a casa nostra, amb temperatures molt suaus, núvols i mala visibilitat, pols sahariana en suspensió i ruixats dispersos acompanyats de fang, sobretot el dijous. No obstant, aquestes han estat les últimes fuetades del front, ja que, a partir del divendres mateix i durant tot el cap de setmana, la situació canviarà radicalment, amb més sol, adeu a la pols africana i temperatures que baixaran clarament de nit amb ambient més de tardor. Compte amb els refredats, hi haurà un gran contrast entre el dia i la nit. Diumenge arribaran nous canvis.

Divendres 23 d’octubre

De cara al divendres, 23 d’octubre, la nuvolositat marxarà ràpidament a partir del matí i, sobretot a partir del migdia, quedarà una jornada assolellada en conjunt. També se n’anirà la pols en suspensió i tindrem dia molt més lluït i nítid, acompanyat de vent de l’oest o sud-oest en conjunt, reescalfat al centre de la jornada. La tramuntana i el mestral bufaran al sud i l’Empordà localment amb algun cop fort.

No s’esperen pluges, tot i que a la tarda creixeran nuvolades que poden deixar ruixats al Pirineu, Prepirineu i, puntualment, al nord-est. No s’esperen grans patacs d’aigua. Les temperatures mínimes baixaran clarament amb mínimes d’entre 11º i 16º al litoral i entre 8º i 13º a la resta, més baixes al Pirineu. Ambient, sens dubte, més fresc o fred. De dia pugen les màximes al nord-est i litoral pel vent reescalfat amb entre 19º i 24º en general però potser més altes en aquests punts.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 24 d’octubre

El temps serà radiant a gran part de Catalunya el dissabte, 24 d’octubre, amb sol, tot i alguns núvols baixos entre el nord de Barcelona i sud de Girona, sense descartar algun plugim molt discret. Poca cosa en una jornada molt aprofitable a l’exterior. Les temperatures màximes baixaran una mica i les mínimes ho faran amb més ganes, amb ambient més aviat de fred normal per l’època, gran part de l’interior per sota dels 10º. Vent de garbí a la costa i nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 d'octubre del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 25 d’octubre

De cara al diumenge, 25 d’octubre, el matí seguirà tot igual, amb fred a primeres hores i migdia suau o lleugerament càlid amb sol. A partir del migdia, però, arribarà un front atlàntic que farà augmentar els núvols d’oest a est i que, sobretot entre la tarda i vespre, deixarà precipitacions a la cara nord del Pirineu amb cota de neu que baixarà per sota dels 2.000 metres. També cauran alguns ruixats dispersos i febles a la meitat oest de Catalunya sobretot a Ponent.

Sembla que la setmana vinent començarà més moguda, amb ruixats i alguna tempesta, especialment al nord-est i al Pirineu. Això obrirà la porta a una baixada clara de les temperatures que ens farà recuperar l’ambient de tardor avançada i atípic per l’època.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 d'octubre del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo