Catalunya Diari
Imatge d'una sortida de sol a Arenys de Mar, al Maresme

Tot igual aquest dimecres a l’espera de més ruixats i una nova refrescada

Vent del sud fort al Pirineu i força núvols. Entre dijous i divendres traca final i indirecta de la borrasca ‘Bàrbara’

El temps segueix mogut a Catalunya aquests propers dies a causa dels efectes indirectes de la borrasca ‘Bàrbara’, ubicada a l’oest de la península. De pluja se n’espera poca, però aquest dimecres, 21 d’octubre, seguirem amb els vents del sud moderats en conjunt però que bufaran amb força als cims del Pirineu, compte en aquesta zona. A més, seguiran els intervals de núvols abundants arreu, amb xàfecs concentrats al Pirineu i Prepirineu de Lleida bàsicament.

Les temperatures encara pujaran una mica més amb poc fred de nit i molta suavitat o ambient càlid de dia. Entre dijous i divendres tindrem una tongada de ruixats febles i dispersos a l’espera d’un cap de setmana més tardorenc.

Mapa de previsió a Catalunya el 21 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Temps ben remenat

Els intervals de núvols seguiran circulant de forma abundant per tot el territori al llarg d’aquest dimecres, amb una situació força calcada a la del dimarts, tot i que amb més clarianes a Ponent a la tarda. No obstant, de pluja se n’espera a pocs llocs, amb tan sols xàfecs a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida i, puntualment, zones properes. Localment, pot haver-hi algun patac d’aigua en aquests punts. Cota de neu molt alta, per sobre dels 2.500 metres.

El vent del sud impulsat per la profunda borrasca seguirà sent protagonista, bufant de forma moderada en conjunt, sense descartar alguna ràfega forta en àrees elevades. Una jornada més, la ventada serà molt forta al Pirineu, sobretot als cims, on es poden assolir o superar els 100 km/h, amb el pic del temporal de matinada i primeres hores.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives alertes a tota aquesta àrea, amb avís vermell a la Vall d’Aran. Protecció Civil també manté activada l’alerta del pla VENTCAT a la zona. El SMC també té una alerta per mala mar  amb onades de fins a 2,5 metres d’altura a la costa catalana.

Mapa d'alertes per fort vent i mala mar a Catalunya el 21 d'octubre del 2020
Mapa d'alertes per fort vent i mala mar aquest dimecres | Meteocat

Temperatures més altes

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica en general, tant de dia com de nit. De fet, el vent farà que, a la cara nord del Pirineu, es produeixi un dia més l’efecte Föhn, amb mínimes pel damunt, inclús, dels 15º. Canvi molt radical respecte a dies anteriors. Valors nocturns entre 14º i 19º al litoral i prelitoral, de 10º a 15º a l’interior i de 6º a 11º al Pirineu, excepte a la cara nord que seran més altes. No s’esperen glaçades. Màximes molt suaus o càlides amb entre 19º i 24º en general.

Tongada de ruixats

Tot indica que, entre dijous i divendres, tindrem una tongada de ruixats febles i dispersos que escombraran ràpidament Catalunya d’oest a est. Potser amb alguns xàfecs més destacables al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Un cop s’allunyi aquesta borrasca, el cap de setmana quedarà més fresc i tardorenc, amb restes de ruixats de tarda al nord-est.