Imatge de núvols baixos a la costa

Temps cada cop més mogut i nova clatellada de les TºC a la vista

Dijous hi haurà més núvols i alguns ruixats a la costa de Barcelona. L’ambient seguirà molt suau o càlid, a l’espera de canvis importants el cap de setmana

Imatge de núvols baixos a la costa
Els núvols baixos aniran a més a la costa amb alguns ruixats puntuals | @Ely_Sunsets

El temps estarà cada cop més mogut els propers dies a Catalunya, tot i que no a tot arreu. De moment, els núvols baixos que ja han començat a aparèixer en trams de la costa aquest dimecres aniran a més dijous, 8 d’octubre, deixant un cel força cobert amb alguns ruixats febles i dispersos al matí al litoral i prelitoral de Barcelona, així com sud de la Costa Brava i punts del nord de la Daurada. A la resta, sol esmorteït per núvols prims i temperatures suaus o càlides.

De cara al divendres, es mantindrà aquesta possibilitat de plugims a la costa, mentre que a la tarda apareixeran ruixats a punts de la meitat nord. El plat fort vindrà dissabte, quan una tongada de xàfecs afectarà moltes comarques. Aquest canvi de temps obrirà la porta a una baixada clara de les temperatures amb ambient, de nou, de fred atípic per l’època. 

Mapa de previsió a Catalunya el 8 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Més núvols i ruixats

Pel que fa a l’estat del cel aquest dijous, els núvols baixos seran molt abundants al litoral i prelitoral de Barcelona, però també a punts del sud de la Costa Brava i del nord de la Daurada. Serà de matinada i al matí quan poden caure alguns ruixats febles i dispersos en aquesta zona, sense descartar-ne algun de més aïllat a la tarda.

A la resta de territori, continuarem amb un sol esmorteït pel pas de bandes de núvols alts i prims arreu, però sense precipitacions. No es descarten algunes nuvolades inofensives a la tarda al Pirineu.

Més calor que fred

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran força semblants o recularan una mica en conjunt amb ambient suau o càlid al migdia i fresc a primeres hores, inclús molt suau als trams del litoral on hi hagi més núvols. Màximes de 23º a 28º, inclús una mica més altes a Ponent i la vall de l’Ebre, mentre que quedaran per sota dels 25º a les zones costaneres amb núvols.

Canvis importants a la vista

Els núvols i plugims costaners es repetiran divendres, amb la novetat que, a la tarda, cauran ruixats  en alguns punts de la meitat nord. Serà dissabte quan una tongada de xàfecs escombrarà moltes comarques catalanes, principalment de Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu. Aquest canvi de temps obrirà la porta a una clara baixada dels termòmetres que ens retornarà l’ambient atípic d’avançada tardor. El fred inusual serà el protagonisme la segona meitat del pont del Pilar.