Temps cada cop més mogut i nova clatellada de les TºC a la vista

Dijous hi haurà més núvols i alguns ruixats a la costa de Barcelona. L’ambient seguirà molt suau o càlid, a l’espera de canvis importants el cap de setmana
Els núvols baixos aniran a més a la costa amb alguns ruixats puntuals | @Ely_Sunsets

El temps estarà cada cop més mogut els propers dies a Catalunya, tot i que no a tot arreu. De moment, els núvols baixos que ja han començat a aparèixer en trams de la costa aquest dimecres aniran a més dijous, 8 d’octubre, deixant un cel força cobert amb alguns ruixats febles i dispersos al matí al litoral i prelitoral de Barcelona, així com sud de la Costa Brava i punts del nord de la Daurada. A la resta, sol esmorteït per núvols prims i temperatures suaus o càlides.

De cara al divendres, es mantindrà aquesta possibilitat de plugims a la costa, mentre que a la tarda apareixeran ruixats a punts de la meitat nord. El plat fort vindrà dissabte, quan una tongada de xàfecs afectarà moltes comarques. Aquest canvi de temps obrirà la porta a una baixada clara de les temperatures amb ambient, de nou, de fred atípic per l’època. 

Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Més núvols i ruixats

Pel que fa a l’estat del cel aquest dijous, els núvols baixos seran molt abundants al litoral i prelitoral de Barcelona, però també a punts del sud de la Costa Brava i del nord de la Daurada. Serà de matinada i al matí quan poden caure alguns ruixats febles i dispersos en aquesta zona, sense descartar-ne algun de més aïllat a la tarda.

A la resta de territori, continuarem amb un sol esmorteït pel pas de bandes de núvols alts i prims arreu, però sense precipitacions. No es descarten algunes nuvolades inofensives a la tarda al Pirineu.

Més calor que fred

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran força semblants o recularan una mica en conjunt amb ambient suau o càlid al migdia i fresc a primeres hores, inclús molt suau als trams del litoral on hi hagi més núvols. Màximes de 23º a 28º, inclús una mica més altes a Ponent i la vall de l’Ebre, mentre que quedaran per sota dels 25º a les zones costaneres amb núvols.

Canvis importants a la vista

Els núvols i plugims costaners es repetiran divendres, amb la novetat que, a la tarda, cauran ruixats en alguns punts de la meitat nord. Serà dissabte quan una tongada de xàfecs escombrarà moltes comarques catalanes, principalment de Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu. Aquest canvi de temps obrirà la porta a una clara baixada dels termòmetres que ens retornarà l’ambient atípic d’avançada tardor. El fred inusual serà el protagonisme la segona meitat del pont del Pilar.  

"Més núvols costaners aquest dijous però sense pluja" "Comença el 2020 amb pocs canvis meteorològics a la vista"