Sortida de sol d'aquest matí de dimecres des de Calella, al Maresme

Clara millora del temps amb novetats en les TºC aquest dimarts

El sol tornarà a ser el gran protagonista del dia però amb temperatures més contrastades

Sortida de sol d'aquest matí de dimecres des de Calella, al Maresme
Després d'un dilluns molt ennuvolat a molts punts, aquest dimarts tornarà el sol | Ramón Camprubí
 

Aquest dimarts, 17 de novembre, tindrem un canvi radical en l'estat del cel  i serà una jornada radiant i molt més assolellada  en general tot i algunes excepcions en forma de núvols baixos a primeres hores al litoral i prelitoral central. Tot i això, hem de donar bones notícies a ponent i és que les boires  de primeres hores del matí s'esvairan ràpidament i la visibilitat millorarà de forma clara a molts punts. Amb tot, les temperatures  nocturnes baixaran una mica, però les diürnes es mantindran sense canvis a pràcticament arreu, però pujaran notablement al Pirineu, on bufarà vent  del nord  reescalfat.

Els dies vinents no es veu una ruptura clara de l'anticicló  i, per tant, seguirem amb sol enterbolit sovint pel pas de núvols alts i prims inofensius que faran que les sortides i postes de sol siguin acolorides a molts llocs. També seguiran les boires matinals, alguns núvols baixos en trams de la costa i temperatures molt contrastades, amb més fred de nit i màximes suaus però ja molt més normals per l'època. En definitiva, seguirem sota la influència indirecta de l’anticicló  però amb influència dels fronts atlàntics. Entre divendres i el cap de setmana podrien arribar nous canvis, tot i que sembla que vindrien més relacionats amb una nova baixada de les temperatures  que no pas per pluges  intenses o generals.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Dia radiant

El pas del front atlàntic que ens ha creuat al llarg d'aquest dilluns, molt desgastat, ja serà història de cara a aquest dimarts. Només hi haurà alguns intervals de núvols sobretot al matí a la costa central que, en general, no portaran conseqüències. Les boires  com dèiem, seran també menys abundants i es dissiparan molt ràpidament a primeres hores del dia. A la resta del territori català hi farà un bon sol  combinat amb alguns núvols  alts a la tarda, però sense més conseqüències.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 17 de novembre del 2020
Aquest dimarts tornarà el sol i dominarà gran part del territori català | Catalunya Diari

Temperatures molt contrastades, amb més fred matinal

Les temperatures seran més contrastades, ja que per una banda, a causa del vent  del nord reescalfat pujaran notablement a les valls del Pirineu, però a la resta es mantindran sense canvis. Tanmateix, a primeres hores del dia farà més fred  que en les jornades anteriors. A més, entrarà mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà de forma transitòria. En general es mantindran els valors de 16ºC  a 20ºC  a molts trams de la costa i el prelitoral, fins i tot, valls del Pirineu, mentre que a l'interior es mouran entre els 14ºC  i els 18ºC. Al Pirineu més accentuada, però també a bona part de l'interior, la inversió tèrmica  seguirà sent la clara protagonista de la jornada,

Segueix l'anticicló, però cada cop menys bonança

De cara a les pròximes jornades, els núvols prims seran més abundants amb un sol més esmorteït però sense pluges a la vista. També hi haurà altre cop més boires matinals a zones interiors. Tot plegat amb vents lleugers del nord que faran que a poc a poc es vagin normalitzant les temperatures amb ambients menys agradables al migdia, ja no s'arribarà als 20ºC  i la majoria de màximes es mouran entre els 12ºC i els 18ºC.  També les nits seran més fredes, entre  2ºC i 8ºC moltes mínimes, sempre més altes a prop de la costa.

Sembla que a finals de setmana, de cara a divendres i el pròxim cap de setmana arribaran nuvolades més destacades de nord que deixaran dies més tapats a la costa central, on no es descarten alguns plugims molt dèbils. Temperatures cada cop més baixes. Tot i això, encara falten moltes jornades i faltarà veure com s'acaba configurant aquest petit canvi de temps a finals de setmana.