Imatge d'una posat de sol rogenca a Catalunya

Segueix l'anticicló amb algunes interrupcions durant la setmana

La bonança d'aquest cap de setmana no tindrà continuïtat al llarg d'aquesta setmana vinent

Imatge d'una posat de sol rogenca a Catalunya
Els núvols alts seguiran predominant al cel de Catalunya al llarg d'aquesta setmana | Arxiu

Després d'un  cap de setmana molt tranquil en general i amb molta bonança, aquest inici de setmana  vindrà marcat per l'arribada d'un front atlàntic que farà augmentar la nuvolositat  a molts punts. Per una banda, durant la matinada i el matí d'aquest dilluns plourà  al vessant nord del Pirineu i a partir del migdia, es podrien reproduir ruixats  al voltant de la costa i el prelitoral central.

Tot i això, la resta de dies estaran marcats per la tornada de l'anticicló  amb temps  típic de sol enterbolit sovint pel pas de núvols alts inofensius, similar a la setmana  passada, amb alguns núvols  baixos que no acabaran de desaparèixer en trams costaners. A més, les temperatures  es mantindran suaus durant el dia, però ja no recuperaran els valors tan càlids  i atípics  d'aquest passat cap de setmana. També hi haurà boires matinals a bona part de l'interior amb fred de nit i màximes suaus, però ja més típiques per l'època amb molts indrets per sota dels 20ºC.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Dilluns 16 de novembre

El pas d’un front atlàntic molt desgastat portarà alguns canvis en el temps  al llarg d'aquest dilluns, 16 de novembre. Arribaran més núvols durant la matinada i sobretot al matí que, en general, no portaran conseqüències, però sí al Pirineu i el nord-est del territori català on hi podrà ploure  dèbilment. A la tarda seguiran els núvols  alts i farà més sol a ponent i al Pirineu, però les nuvolades seguiran a molts punts del nord-est i, fins i tot, al litoral i prelitoral central on deixaran alguns ruixats poc destacables.

Mapa del temps a Catalunya pel dilluns 16 de novembre del 2020
El temps empitjora aquest dilluns amb ruixats a diferents punts del litoral central i nord | Catalunya Diari

D'altra banda, també cal destacar l'entrada de vent de mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà, puntualment amb cops forts, fins a  60 o 80 km/h. Aquest fet ajudarà a netejar moltes boires  interiors a partir del migdia d'aquest dilluns, sobretot a les comarques gironines, on aquests darrers dies també hi havia moltes boires. A més, l'entrada de vent  del nord provocarà un descens general de les temperatures.

Dimarts 17 de novembre

De cara al dimarts, 17 de novembre, l'anticicló  es tornarà a imposar i això farà que el temps torni a ser més tranquil. El sol dominarà, tot i que creuaran bandes de núvols alts i prims, encara amb núvols  baixos en alguns punts de la costa central. Com a petita novetat, les boires  desapareixeran de molts punts de forma transitòria. Temperatures més baixes en general amb fred de nit i màximes de 14ºC  a 18ºC. La majoria de mínimes es mouran entre els 2ºC i els 8ºC, més baixes a l’interior i al Pirineu i al voltant de 10ºC  a 12ºC a la costa.

Dimecres 18 de novembre

El temps seguirà tranquil i sense pluges a la vista dimecres, 18 de novembre, amb sol que es combinarà amb el pas de núvols alts i prims que no impediran l'acció del sol  i encara amb alguns intervals de núvols  baixos a la costa central, especialment a partir del migdia. Temperatures ja estables, amb un ambient ja no tan càlid  de dia i amb valors més propis per a l'època.

Dijous 19 de novembre

L'arribada d'una nova cua de  front atlàntic pel nord implicarà que els núvols siguin de nou més abundants segurament el dijous, 19 de novembre,  amb un sol més esmorteït, però sense aigua, fora del vessant nord del Pirineu on podrien caure alguns  ruixats. Tot plegat provocarà una nova entrada de vent del nord que mantindrà les temperatures  a ratlla amb un ambient típic per l'època. Les nits continuaran fredes.

Divendres 20 de novembre

Divendres, 20 de novembre, seguirem amb núvols prims abundants i arribaran nuvolades més destacades de nord a sud que deixaran un dia més tapat al nord del territori i a la costa de nou, zones on no es descarten alguns ruixats. Temperatures que podrien baixar bruscament a gran part del país.

Cap de setmana del 21 i 22 de novembre

El cap de setmana del 21 i 22 de novembre podria ser anticiclònic a Catalunya, això es traduiria amb el pas de més bandes de núvols  alts i dispersos sense més conseqüències amb temperatures que pujarien de nou, però amb nits que quedarien tocades. En definitiva, la setmana es presenta força tranquil·la tret d'alguns dies al litoral i prelitoral central i nord, però tot plegat ja amb un ambient molt més propi per les dates i sense la bonança  tan atípica d'aquest darrer cap de setmana.