Catalunya Diari
Imatge d'una nuvolada davant la costa de Barcelona

Nous canvis i el fred atípic no se’n va aquesta setmana

El temps serà clarament més mogut a partir de mitjans de setmana i les temperatures baixaran bruscament de nou

El temps ha estat molt plàcid aquestes últimes hores amb sol radiant gairebé arreu i només amb alguns ruixats al nord del territori que han deixat una nova nevada  abundant al vessant nord del Pirineu, tot plegat amb un ambient més típic de novembre que no pas d'octubre. De cara a aquests primers dies de la setmana, els ruixats i les tempestes de tarda aniran a més i les temperatures començaran un nou descens que tindrà continuïtat i s'accentuarà a mesura que avanci la setmana. Serà a partir de divendres  quan l'ambient podria ser menys fresc amb una pujada clara de les temperatures.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 13 d'octubre del 2020
El sol dominarà a gran part del territori, però durant la tarda hi haurà tempestes al nord-est | Catalunya Diari

Dimarts 13 d'octubre

El segon dia de la setmana, el dimarts 13 d'octubre, estarà marcat pels intervals de núvols arreu amb més sol al sud del territori i pujaran una mica les màximes en aquests indrets. La majoria se situaran entre els 20ºC i 24ºC, però se superarà lleugerament encara aquesta xifra a Ponent i vall de l’Ebre. A la tarda arribaran bandes de núvols alts i prims per l’oest i s'esperen ruixats de tarda i tempestes  a les comarques de Girona, amb temperatures semblants o pugen lleugerament. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per aquesta tarda de dilluns  on es poden acumular fins a 20 litres/m² en 30 minuts.

Mapa d'avisos del meteocat per aquest dimarts 13 d'octubre del 2020
Avisos per intensitats de pluja destacables a les comarques de Girona | Meteocat

Dimecres 14 d'octubre

Més canvis arribaran sobretot a partir del dimecres, 14 d'octubre, dia que seria força ennuvolat en conjunt. Caurien ruixats  dispersos, si bé al tard els xàfecs guanyarien empenta pel nord-est de Catalunya. La neu tornarà al Pirineu per sobre dels 1.200 metres. Les temperatures baixaran de forma més clara altre cop, sobretot al nord, amb gran part de Catalunya per sota dels 20ºC de nou.

Dijous 15 d'octubre

Pel que fa al dijous, 15 d'octubre, al matí dominarà el sol, però a la tarda arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Tan sols s’esperen ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona, amb temperatures semblants o pugen lleugerament.

Divendres 16 d'octubre

Divendres, 16 d'octubre, seria segurament el dia més tranquil de la setmana, amb sol en general i només alguns núvols residuals, principalment a les comarques de Barcelona i Girona. Les temperatures pujaran amb més  ganes i l'ambient ja no serà tan fresc, màximes de 22ºC a 24ºC. 

Cap de setmana del 17 i 18 d'octubre

Finalment, el temps sembla que seguirà amb una tendència de millora de cara al cap de setmana del 17 i 18 d'octubre, tot i que dissabte encara serà un dia fora mogut amb restes de ruixats i núvols més trencats. Diumenge no farà net, però amb més estones de sol i menys xàfecs. Les temperatures es mantindrien a ratlla en conjunt. No obstant, aquesta situació és força incerta i haurem d’anar seguint amb atenció els possibles canvis, tot depenent del moviment de les borrasques atlàntiques.