Catalunya Diari
Imagen de un tiburón blanco en el Pacífico

Un increïble atac d’un tauró deixa dos ferits greus a Austràlia

Els fets han passat a les illes Whitsundays, al nord-oest del país, on l’any passat una persona va morir per uns fets semblants

L’atac d’un tauró ha deixat dos ferits greus a Austràlia. Concretament, les víctimes són dos turistes britànics que es trobaven a l’aigua del mar a les illes Whitsundays, zona freqüentada per aquests tipus d’animals marins i on l’any passat ja hi va morir una persona per uns fets similars. 

Segons ha informat el servei de rescat aeri ‘RACQ CQ Rescue’ en un comunicat, un dels ferits ha rebut una forta mossegada de tauró al peu i l’altre presenta ferides greus a la part inferior de la cama. El mateix text explica que les dues víctimes van ser traslladades a l’hospital, on es recuperen de les ferides amb pronòstic estable.

Els dos ferits són molt joves, ja que tenen entre 20 i 30 anys, i estaven bussejant pel mar quan van ser atacats  per aquest enorme animal. Les dues víctimes es trobaven en aquestes illes en el context d’un viatge turístic juntament amb una vintena de persones, que estan rebent assistència psicològica per superar la situació.

Els taurons poden ser molt perillosos per a les persones | Juan Oliphant

Els taurons, el pa de cada dia a Austràlia

Es dona la circumstància que Austràlia és un país caracteritzat per tenir espècies d’animals molt perilloses que abunden per tot arreu, tant en terra ferma com al mar. D’aquesta manera, els atacs de tauró són molt freqüents a totes les platges del gran país d’Oceania, tenint en compte que s’hi poden trobar prop de 180 espècies diferents d’aquest tipus d’animal.

Segons diversos estudis publicats a principis de l’any 2018 per CSIRO, l’agència científica governamental, Austràlia compta amb uns 2.210 exemplars adults de tauró blanc, sens dubte l’espècie més perillosa del món d’aquest tipus d’animal, ja que és de grans dimensions i els seus atacs són fulminants, tant per a persones com per a animals.

També et pot interessar...