Imatge dels colors de tardor a la Vall d'en Bas aquests dies

Explosió dels colors de tardor a molts boscos de Catalunya aquests dies

Molta gent aprofita aquests tres dies de festa de Castanyada per gaudir d’un paisatge espectacular a diversos punts del territori

Imatge dels colors de tardor a la Vall d'en Bas aquests dies
Imatge dels colors de tardor a la Vall d'en Bas aquests dies | MeteoMoià

Aquest any està costant que la tardor s’instal·li a casa nostra, però en algunes zones ja es manifesta de forma més clara i, aquests dies, especialment aquest cap de setmana llarg de Castanyada en què molta gent té festa tres dies seguits, podem gaudir de paisatges espectaculars amb boscos tenyits dels impressionants colors tardorencs,  alhora que anem a buscar bolets al bosc després de les últimes pluges.

No obstant, aquest paisatge no es pot veure encara a tot el territori, i ens hem de centrar a zones boscoses elevades del prelitoral, Pirineu i Prepirineu o a la zona dels Ports. Aquests són els principals llocs on podrem gaudir d’aquests colors espectaculars, especialment a partir al voltant dels 800 metres d’altura, tot i que moltes altres àrees també llueixen ja de forma més modesta el canvi de fulla.

L’espectacle és especialment intens les fagedes de l’interior, com ara la Fageda d’en Jordà o les que hi ha als Ports, al Montseny o a les cotes baixes del Pirineu. En aquestes zones, els colors marró, taronja, vermell, verd o groc de les fulles es mesclen oferint un paisatge preciós que, a poc a poc, anirà desapareixent amb l’apropament de l’hivern, així que no badeu si el voleu veure.  Aquests són algunes de les imatges més impressionants d’aquests dies, moltes de les quals ens les heu fet arribar:

El fred de plena tardor ja arriba

Després d’un inici d’estació molt irregular amb temperatures que de dia han estat atípicament altes, sembla que la setmana que ve s’instal·larà definitivament el fred de tardor  amb termòmetres per sota dels 10º a tot arreu i màximes fresques amb alguns ruixats. Un ambient que farà arribar els colors de tardor a tot arreu i que ens aproparà una mica més a l’hivern.

També et pot interessar...