Catalunya Diari
asd

Nova edició per escollir la millor fotografia de natura de l’any a tot el món

El Museu d’Història Natural de Londres ja té en marxa la 55ª edició del ‘Wildlife Photographer of the Year’. Els finalistes han estat escollits d’entre 48.000 fotos

Ja està en marxa la nova edició, la 55ª, del ‘Wildlife Photographer of the Year’ que organitza anualment el Museu d’Història Natural de Londres per escollir la millora fotografia de natura de l’any a tot el món. Les imatges finalistes han estat escollides d’entre les prop de 48.000 fotos que el centre ha rebut de professionals i amateurs d’uns 100 països de tot el planeta.

Com sempre, les imatges finalistes no deixen indiferent a ningú i la majoria compten amb una bellesa o impacte fora de sèrie, com per exemple atacs entre animal, els efectes de la mà de l’home sobre algunes espècies o moments inimaginables en el món natural captats per casualitat pels fotògrafs. Aquest és un recull de les millors imatges:

asd
 
 

En aquesta imatge es pot veure com un estrany morrut resta mort en una branca d'un arbre de l'Amazònia peruana. L'animal va patir l'atac d'un 'fong zombi' que li va envair el cos deixant-lo paralitzat, agafant el control del sou cos i obligant-lo a pujar en aquesta branca. L'autor es diu Frank Deschandol. 

asd
 
 

En aquesta espectacular fotografia feta per Peter Haygarth, es pot veure una baralla molt aferrissada entre un guepard i un grup de gossos salvatges a l'Àfrica, concretament a la reserva de Zimanga, a Sud-àfrica.

asd
 
 

Imatge simpàtica i ben curiosa la que va caotar Thomas P. Peschak, en què es pot veure com una balena grisa s'acosta molt encuriosida a unes mans humanes al llac de San Ignacio, a Mèxic. 

Imatge d'un pingüí escapant d'una foca lleopard a l'illa de Cuverville, a l'Antàrtida

En aquest cas, la imatge és molt impactant i plasma just el moment en què un pingüí Gentoo escapa per poc del ferotge atac d'una foca lleopard a l'illa de Cuvervilla, a l'Antàrtida. Una fotografia espectacular feta per Eduardo del Álamo. 

asd

 

Més dura és la fotografia que Adrian Hirschi va captar al llac Kariba, a Zimbàbue, on un hipopòtam va atrapar una cria de la seva espècie i la va mossegar amb violència. No és habitual aquest tipus d'acció entre hipopòtams, però a vegades, quan els llacs s'assequen i hi ha poc espai per a tots els exemplars, es produeixen atacs contra les cries per guanyar espai. 

asd

 

Trista imatge la que arriba des del Refugi Bon Secour d'Alabama, on el fotògraf Matthew Ware va immortalitzar la terrible escena d'una tortuga bastarda (en perill d'extinció) lligada a una cadira abandonada enmig de la platja. 

asd

 

Més divertida és la imatge d'un ós rentador traient el cap pel parabrisa trencat d'un Ford Pinto abandonat a Saskatchewan, al Canadà. En la foto feta per Jason Bantle, no es pot veure el que passa al darrere del vehicle, on 5 cries juguen als seients. 

asd

 

Pel que fa a aquesta imatge feta per Fabien Michenet, es pot veure com un sorell s'amaga darrere d'una petita medusa a Tahití. 

asd

 

Finalment, aquesta darrera imatge feta per Carlos Pérez mostra a un peresós descansant en un arbre al Parc Soberania de Panamà enmig de la boira i la pluja de la selva tropical. 

També et pot interessar...